Svet
18 ogledov

Vohunka 90-60-90

(Foto: dailymail.com) Žurnal24 main
Anna Chapman je bila mojstrica v postelji, trdi nekdanji mož Alex. Britanska obveščevalna služba MI5 pospešeno preiskuje, ali je Anna rekrutirala svojo vohunsko celico v Veliki Britaniji.

Oblasti preiskujejo mrežo prijateljev in poslovnih znancev, ali jih je Chapmanova rekrutirala kot svoje agente, piše The Sun. Poleg tega preiskujejo, ali je bila povezana z agenti, ki so pod krinko delali na ruski ambasadi v Londonu. Obveščevalne službe domnevajo, da bi bilo lahko na ruski ambasadi okoli 35 agentov, polovica vseh zaposlenih, in še 20 drugih, ki nimajo diplomatske zaščite, temveč živijo običajno življenje.

Na plan pa so prišle tudi bolj pikantne podrobnosti razmerja med Anjo Kuščenko (alias Anno Chapman) in njenim nekdanjim možem Alexom. Ta jih je razkril za britanske tabloide. "Točno je vedela, kaj mora početi v postelji. Bila je fantastična,“ je dejal Alex. Spoznala sta se leta 2002 in lepa Rusinja je povsem obnorela 30-letnega Angleža. "Bila je najlepša ženska, ki sem jo kadarkoli spoznal. Imela je nenormalno telo, povsem sem bil prevzet," se spominja svojega časa z Anno.

V prvih mesecih sta se redno dobivala. Petkrat na teden, dve uri na dan, samo seks. Anna je kmalu dobila tudi usnjen bič. Nedolgo zatem je sledila poroka. "Preizkušala sva razne seksualne igračke. Rada je pozirala pred fotoaparatom," razkriva nekdanji soprog. Na eni izmed slik Anna pozira s ščipalkami za bradavice. Zahvaljujoč svoji novopečeni ženi je Alex postal tudi član Mile High Cluba, za katerega je vstopnica seks med letom letala.

Ni bila vedno vohunka
Sicer pa je Alex na peturnem zaslišanju povedal, da verjame, da so njegovo nekdanjo soprogo rekrutirale ruske oblasti, medtem ko sta živela v Londonu. S tem se strinja tudi nekdanji KGB-jevec in Annin prijatelj Oleg Gordievski, ki meni, da jo je "zasnubil" ruski diplomat.

Pralnica denarja
V svojem petletnem bivanju v Londonu je Chapmanova stkala vezi tudi s kontroverznim poslovnežem Kenom Sharpom. Z njim naj bi jo spoznal njen oče Vasilij Kuščenko. Medtem ko je delala zanj, naj bi iz Zimbabveja v Veliko Britanijo premaknila na milijone evrov, za katere se v MI5 bojijo, da so bili namenjeni financiranju vohunskih operacij.

Še vedno dejavni
Po besedah nekdanje šefice MI5 Stelle Rimington je v Veliki Britaniji še vedno veliko dejavnih vohunov. "Rusija ima še vedno veliko, dobro podprto obveščevalno mrežo, ki je prav tako dejavna kot KGB," je dejala.

Več tisoč aktivnih agentov naj bi bilo tudi v ZDA, trdi nekdanji ameriški obveščevalec Boris Korczak. "Izmed teh tisoč je učinkovit en, mogoče dva. Ampak Rusi so zelo potrpežljivi in bodo čakali tudi 15, 20 let," meni Korczak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.