Svet
24 ogledov

Vojak pred Louvrom ustrelil človeka

Francoska vojska EPA
V galerijo je želel vstopiti moški oborožen z nožem in kovčkom. Območje so evakuirali.

V pariškem muzeju je zavladala panika, potem ko je oborožen moški napadel vojaka, ki je bil pred poslopjem.

Vojak je odgovoril s streli. Napad se je zgodil v Carousel du Louvre, nakupovalnim središčem tik ob vhodu v Louvre, ki je en največjih muzejev na svetu.

Vojak je bil na ogledu terena, ki je del operacije Sentenelle. Francozi so namreč po napadu na uredništvo revije Charlie Hebdo pred vse znamenitosti napotili vojsko.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • jozicamurn 16:37 04.februar 2017.

    V roki ni imel mačeto, to je bil le majhen skalpel, s katerim je hotel nakazati da je svetovno priznani kirurg, ki si zasluži delovno mesto v EU in zato je protestiral, ker ne dobi zaposlitve samo zato ker je ...prikaži več ČRN! Rasisti Francozi! :D ...(malo heca) Vidim, da smo v EU pustili visokokvalificiran kader!

  • blayo 02:34 04.februar 2017.

    Uff sami anti đihadisti. Hudo! Dajte se malo organizirat (tako kot oni) pa dajte kaj od sebe, recimo kakšne vaške straže postavite ali kaj podobnega, ne samo po forumih srat.

  • Dragan Marina Mudrinic 18:18 03.februar 2017.

    Francoski vojak, ki je varoval okolico muzeja Louvre v Parizu, je po poročanju BBC streljal na sumljivega moškega, ki naj bi bil opremljen z nahrbtnikom skušal vstopiti v muzej. Enega vojaka je napadel z mačeto in ga lažje poškodoval po ...prikaži več glavi, drugi pa je streljal, je pojasnil načelnik francoske policije Michel Cadot. Vojak je streljal pet krat, napadalec pa je huje poškodovan in so ga odpeljali na urgenco.