Svet
13 ogledov

Vojake preiskujejo zaradi heroina

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Britanska vojaška policija preiskuje trditve, da so britanski vojaki tihotapili heroin iz Afganistana.

Na ministrstvu za obrambo so povedali, da preverjajo "nedokazane" trditve, da so britanski vojaki uporabljali vojaška letala za tihotapljenje heroina iz Afganistana, poročajo britanski mediji. Preiskava se po navedbah medijev osredotoča na servisno osebje na letališčih v vojaških bazah Bastion in Kandahar, kjer so že poostrili nadzor. "Obtožbe smo vzeli resno in že poostrili obstoječe procedure v Afganistanu in Veliki Britaniji, vključno s povečano uporabo psov za iskanje prepovedanih drog," je povedal tiskovni predstavnik ministrstva."Obžalujamo neprijetnosti, ki jih povzročamo našemu osebju. "Če se bo izkazalo, da je kdo od našega osebja vpleten v tihotapljenje prepovedanih drog, bo moral odgovarjati pred zakonom."

Afganistan je sicer 90 odstotni vir opija na svetu. Nekateri mamilarski šefi so v državi, ki jo je močno prizadela vojna, v trgovino z drogami vpletli tudi vojake. Lansko leto je za Sunday Times spregovoril eden od preprodajalcev drog in dejal, da so pripadniki vojske drugi največji kupec heroina med tujci. Vir, ki je v časniku nastopil pod imenom Aziz, je dejal: "Droge odnašajo v vojaške baze in ker gre za vojsko jih ni mogoče odkriti. Lahko jih prepeljejo v ZDA ali VB."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.