Svet
5 ogledov

Vojaki IS pobili vse ugrabljene delavce?

Džihadisti EPA
Še vedno ni povsem jasno, kaj se je zgodilo z delavci, ki so jih iz tovarne 40 kilometrov oddaljene od Damaska, ugrabili ekstremisti Islamske države. Sirska vlada se boji, da so delavci mrtvi.

Agencija Reuters je že objavila, da so džihadisti delavce cementarne pobili. Čez nekaj ur so objavo vesti umaknili; prejeli so jo s strani sirske vlade, vendar uradnega potrdila, da se je to res zgodilo, še ni.

Vojaki Islamske države so že v ponedeljek vstopili v tovarno in ugrabili 300 sirskih delavcev. Delu ugrabljenih je uspelo pobegniti, vsi pa vendarle niso imeli te sreče. Sirska vlada se boji, da so delavci mrtvi.

Predstavnik tovarne je kontakt z delavci izgubil že v ponedeljek. V kolikor se bodo črne slutnje sirskih uradnikov uresničile, bo to eden največjih masovnih pomorov od začetka vojne v Siriji.

To je nekaj najhujšega, kar bi se lahko zgodilo. Vendar tako to delajo teroristi. Če jih stisneš v kot, odgovorijo na tako nizkoten način,” je dejanje komentiral dopisnik Sky Newsa. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.