Svet
28 ogledov

Vojaki ZN so otroke silili v odnose z živalmi

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Zadnja v nizu obtožb zoper mirovne sile Združenih narodov v Centralnoafriški republiki, kjer so množično spolno zlorabljali mladoletnice, je izzvala hudo zgražanje po vsem svetu.

Združeni narodi so ta teden potrdili, da bodo razširili preiskavo o zlorabah mirovnih sil v Centralnoafriški republiki, s čimer so obvestili tudi Francijo, Burundi in Gabon, katerih vojaki so sodelovali v tej mirovni operaciji. “Ban Ki Mun je glede zadnjih obtožb popolnoma pretresen,” je ob tem povedal tiskovni predstavnik Združenih narodov Stephane Dujarric.

V okviru že obstoječe preiskave so preiskovalci Združenih narodov govorili z več kot sto žrtvami, od katerih je večina mladoletnih. Štiri deklice so med drugim povedale, da so jih vojaki silili v spolne odnose s psi.

Združeni narodi so se obvezali, da bodo glede obtožb ukrepali in ne bodo dopustili, da se takšne stvari dogajajo še dogajajo. Neodvisna preiskava je sicer pokazala, da se je organizacija leta 2013 in 2014 zelo slabo odzvala na številne prijave zlorab in posilstev v Centralnoafriški republiki. Takrat so sicer 800 pripadnikov mirovnih sil iz Konga poslali domov. 

Komentarjev 3
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:08 02.april 2016.

    Kake mirovne sile? Itak nič nikol te sile ne delajo sam slabo. Ne vem da bi kdaj kej konkretno dobrega naredile. Vedno jih dajo premal, pa nikol se v nič ne vmešavajo, še več tm so sam zato da sami ...prikaži veči igrajo umazano igro ki uničuje življenja.

  • Five 12:17 02.april 2016.

    Izprijenci, pokvarjenci in psihopati so našli ugodne pogoje za izživljanje svojihgnusnih fantazij. Riba smrdi, kje že? Do katerega nivoja bo pa še potekala preizkava ?

  • marabunta 11:30 02.april 2016.

    in ta človeška gamad naj bi bile mirovne sile...sramota, če se ne zavedajo svojega poslanstva, jih je treba nemudoma odstranit in povrh vsega še kaznovat