Svet
13 ogledov

Vojakinja rodila na fronti

Novorojenček Shutterstock
Britanska vojakinja, ki sploh ni vedela, da je noseča, je v Afganistanu rodila zdravega dečka.

Britansko ministrstvo za obrambo je sporočilo, da se tako mama kot deček, ki je bil rojen pet tednov prezgodaj, počutita dobro. V Afganistan se odpravlja pediater iz Oxforda, ki bo poskrbel za varen polet domov, poroča BBC. 

Vojakinja, sicer topničarka, se sploh ni zavedala, da je noseča. K zdravniku je odšla zaradi bolečin v želodcu. Otrok je bil spočet še pred njenim prihodom marca v Afganistan.

Britanska vojska ima sicer strogo pravilo: noseče vojakinje ne smejo na bojišča. Kljub temu se je lani zgodilo, da je vojakinja rodila le dva tedna po prihodu iz Afganistana. Od leta 2003 so sicer zaradi nosečnosti z bojišč v Iraku in Afganistanu domov poslali okoli 200 vojakinj.

Komentarjev 4
  • primorka 16:50 20.september 2012.

    Mogoče pa je druga devica Marija !

  • vicvic 15:25 20.september 2012.

    Zelo nenavadno je da neve kaj se lahko zgodi po seksu.Tega je gotovo poznala. Škoda da pozna samo večjekanone. Sedaj bo bolj poučeno iz svoje prakse znalakako naprej. Vse lepo in zdravja dojenčku.

  • kapibara 14:30 20.september 2012.

    Ni vedela da je noseča...??Ali vsaj ve :zakaj in od koga je noseča...??Pa še topničarka po vrhu..ja ta pa ima izkušnje s cevmi...