Svet
24 ogledov

Vojščaki IS k ubijanju pozivajo prostovoljce iz publike

Usmrtitev - IS Youtube
Nov videoposnetek brutalnosti vojščakov Islamske države. Pet na smrt obsojenih so ubili s pomočjo prostovoljcev.

Džihadisti so pet moških na smrt obsodili zaradi govora zoper islam; privedli so jih na trg v iraškem mestu Nineveh. Oblečeni so bili v značilna oranžna oblačila za obsojene s strani Islamske države, klečali so, oči so imeli prevezane.

Posnetek prikazuje govor džihadista, ki številni publiki pojasnjuje, zakaj so moški obsojeni na smrt. Sledilo je presenetljivo vprašanje, ali so med publiko prostovoljci, ki si želijo ubiti zapornike. Javila se je peterica najstnikov, ki je opravila nalogo.

Do dogodka je po poročanju Daily Mail prišlo le nekaj dni zatem, ko so vojščaki IS pobili 40 svojih dezerterjev in to na najhujši možen način; zakopali so jih žive.

Posnetek z vznemirjujočo vsebino je na tej Youtube povezavi.

Komentarjev 1
  • nergač 19:04 15.maj 2016.

    "Oblečeni so bili v značilna oranžna oblačila za obsojene s strani Islamske države, klečali so, oči so imeli prevezane."No, kolikor jaz vem, je značilno klečanje in tortura nad zaporniki bilo zaščitni znak Guantanama, kjer so jih američani mučili ...prikaži več v značilnih oranžnih kombinezonih, potem so jih pa tile divji Arabci malo kopirali.