Svet
9 ogledov

Vojska v bitko proti igri

Možnost, da igralec kot taliban pobija zahodne vojake v še vedno aktualni vojni, Žurnal24 main
Medal of Honor. Igra, v kateri lahko igralec med drugim kot taliban pobija zahodne vojake, že v prodaji.

Prejšnji teden je izšlo nadaljevanje igre Medal of Honor (Medalja časti, op. p.). Dogajanje je postavljeno v čas kmalu po začetku ameriškega napada na Afganistan. Igra je zato, ker se dogaja v še vedno aktualni vojni, dobila številne kritike.

Na največ zgražanja je naletela odločitev razvijalcev, da bo v igri mogoče igrati tudi v vlogi talibanov. V večigralskem načinu se namreč spopadajo zahodne sile in talibani, igralec pa se lahko postavi v kožo enih ali drugih.

Minister za bojkot
K bojkotu igre je prodajne verige v Veliki Britaniji že avgusta pozval tamkajnšnji obrambni minister Liam Fox. Igro je zaradi možnosti igranja v vlogi talibanov označil za protibritansko. “Težko si predstavljam, da bi kakšen sonarodnjak sploh želel kupiti tako protibritansko igro,” je povedal.

Talibani brez imena
Za bojkot prodaje igre pa se je v ZDA odločila trgovska veriga, ki v sklopu vojske prodaja znotraj ameriških baz. “Moj sin ni imel priložnosti, da poskusi še enkrat,” je na televizijski mreži Fox News že ob napovedi igre povedala mama v Afganistanu umrlega vojaka. “Druge svetovne vojne je konec, ljudje v njej ne umirajo več,” je opisala razliko med igrami, ki temeljijo na preteklih vojnah, in napovedano igro.

Založniški velikan EA, ki stoji za igro, je zaradi kritik v večigralskem načinu spremenil ime iz talibani v nasprotna stran, kritikov pa ni prepričal.

Medal of Honor je sicer ena od najbolj znanih in prodajanih serij videoiger v zgodovini. Do zdaj je temeljila na prikazu bojev v drugi svetovni vojni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.