Svet
2341 ogledov

Volitve po pošti v ZDA: Na obrazcih fotografija Trumpa

Donald Trump
1/2
Epa
Iz ZDA prihajajo neverjetne informacije o tem, kako republikanska stranka in ekipa Donalda Trumpa poskušata vplivati na izid predsedniških volitev, ki bodo jeseni.

"Je to šala?", je John Herter, prebivalec Severne Karoline, dejal svoji soprogi, ko mu je povedala, da je v pošiljki, s katero lahko ljudje zahtevajo, da se jim glasovnico pošlje po pošti, našla tudi fotografijo predsednika Donalda Trumpa, pod njo pa napis: „Boste dovolili, da vas demokrati utišajo? Ukrepajte zdaj in podprite predsednika Trumpa.“

Zaradi pandemije bo na letošnjih volitvah v ZDA veliko ljudi glasovalo po pošti. Trump medtem brez utemeljitev trdi, da ta način omogoča veliko zlorab in goljufij, zato želi možnost glasovanja po pošti čim bolj otežiti.

Strokovnjaki na drugi strani poudarjajo, da goljufij na ameriških volitvah praktično ni, možnost glasovanja po pošti pa da ne vpliva na to, katera stranka dobi več glasov.

Zato je dejal, da se je smejal, potem ko je v četrtek prejel odposlanec s prošnjo za glasovanje.

„Trump poudarja, da se bo z glasovnicami, ki se bodo oddale po pošti, goljufalo, toda glasovanje po pošti je zakonito. Oboje pač ne more veljati,“ je za CNN dejal Chandler Carranza iz okrožja Gaston v Severni Karolini, ki je po pošti prav tako prejel obrazec s Trumpovo fotografijo.

Trump je pretekli teden priznal, da blokira dogovor o novem paketu pomoči zaradi koronavirusa, ker demokrati zahtevajo nekaj milijard dolarjev za ameriško pošto, da lahko prenese dodatno breme volitev po pošti v času pandemije.

V ponedeljek je zatrdil, da si nikakor ne prizadeva upočasniti pošte, čeprav še vedno trdi, da so volitve po pošti prevara, ki bo koristila demokratom. Ob tem pa je sam zaprosil za glasovnico po pošti za strankarske volitve na Floridi.

Donald Trump | Avtor: Profimedia Profimedia

Odgovoru na novinarsko vprašanje, kako namerava pospešiti dostavo pošte, kot trdi, ko pa njegov podpornik in predsednik uprave ameriške pošte odstranjuje sortirne stroje in poštne nabiralnike po ZDA, se je Trump izognil.

V Trumpovi ekipi trdijo, da je v pošiljki prikazan le sistem delovanja glasovanja po pošti.

Pošiljke je državljanom poslala republikanska stranka Severne Karoline.

"Želimo, da naši volivci vedo, da lahko to orodje uporabijo za oddajo glasovnic na enostaven, varen in varen način. Pomembno je opozoriti, kakšen je volilni sistem,“ so poudarili in dodali, da skupaj s predsednikom Trumpom nasprotujejo možnosti pošiljanja glasovnic brez da bi pred tem izrazili zahtevo po glasovnici.

Komentarjev 5
  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 11:38 18.avgust 2020.

    Je slika tale Trump... .Jebe jih vse po spisku in jih prikazuje v pravi luči... .Da so norci.budale, kurbe,pijančki,pedofili,duševno bolni... .Še malo pa bojo še pedofili,morilci,zoofili,nekrofili...., novinarji tudi.

  • Avatar Leon
    Leon 10:01 18.avgust 2020.

    Podobno kot plakati SDS z lastno samopromocijo na račun davkoplačevalcev . HVALA KORONA SDS . Bedniki .

  • Avatar right
    right 09:48 18.avgust 2020.

    budale, raje pometajte pred svojim pragom