Svet
16 ogledov

Volitve v senci nasilja

Protest v Siriji Reuters
Volitve. Nasilje varnostnih sil nad protirežimskimi protestniki.

V Siriji danes ob strogih varnostnih ukrepih potekajo lokalne volitve, njihov začetek pa je zasenčilo novo nasilje varnostnih sil nad protirežimskimi protestniki. Volitve so del reform predsednika Bašarja Al Asada in pomemben preizkus pred za februar napovedanimi parlamentarnimi volitvami, za katere so oblasti obljubile, da bodo svobodne.

Nasilje je od marca zahtevalo že najmanj 4000 življenj. Volilna udeležba bo verjetno nizka, saj številni sirski volivci zaradi nasilja ne bodo odšli na volišča, poroča britanska mreža BBC.

Ubili najmanj enega človeka

Sirski aktivisti medtem poročajo o spopadih med vladnimi silami in dezerterji sirske vojske v krajih Džabal Al Zavija in Dael. Po navedbah aktivistov s sedežem v libanonskem Bejrutu so sirske varnostne sile danes obstreljevale območja okoli Homsa v pokrajini Idlib blizu turške meje in ubile enega človeka. Sirski observatorij za človekove pravice pa je sporočil, da od sobote v Homsu pogrešajo 17 svojih sodelavcev, ki naj bi jih odpeljala "oborožena skupina" privržencev predsednika Al Asada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.