Svet
11 ogledov

Volivci desnice naj pustijo prazne glasovnice

marine le pen Reuters
Marine Le Pen, voditeljica francoske skrajno desničarske stranke, v drugem krogu predsedniških volitev ni podprla ne Sarkozyja ne Hollanda oziroma se je odločno zavzela, da glasovnice pustijo prazne.

Voditeljica francoske skrajno desničarske stranke Nacionalna fronta Marine Le Pen je svojim privržencem sporočila, da v drugem krogu predsedniških volitev v nedeljo ne bo podprla ne sedanjega predsednika Nicolasa Sarkozyja niti njegovega socialističnega protikandidata Francoisa Hollanda.

Glasovnice naj pustijo prazne

Carla Bruni Nicolas Sarkozy | Avtor: Reuters Reuters
"Nobenemu od teh dveh kandidatov ne bom izkazala svojega zaupanja," je Le Penova povedala množici svojih privržencev. Sicer je dejala, da se morajo podporniki njene stranke sami odločiti, koga bodo volili, a se je odločno zavzela za to, da glasovnice pustijo prazne.

"Jaz sem svojo odločitev sprejela, vsak od vas, vsak od nas, pa bo sprejel svojo," je povedala v uro dolgem govoru na zborovanju v Parizu. Med drugim se je tudi pohvalila z zgodovinskim uspehom svoje stranke v prvem krogu volitev 22. aprila, na katerem je prejela rekordnih 18 odstotkov glasov.

Francois Hollande | Avtor: Reuters Reuters
"Praznujemo svoj izjemen rezultat na predsedniških volitvah. Postali smo težišče francoskega političnega življenja. Gibanja, ki smo ga sprožili, ni več mogoče ustaviti, naš uspeh je neizogiben, nič več ne bo, kot je bilo. Naš boj se šele začenja, še veliko moramo postoriti,"
je zatrdila. Sarkozyja in Hollanda je Le Penova obtožila, da sta "izdala" francoske vrednote, ter ju označila za dve strani istega kovanca.

Volivci desnice v drugem krogu odločilni

"Preveč imam rada svojo državo. Preveč imam rada vas, da bi vas speljala na pot lažnega upanja," je privržencem sporočila Le Penova, ki je v prvem krogu predsedniških volitev zasedla tretje mesto, njeni volivci pa imajo tako v drugem krogu ključno vlogo pri odločitvi o zmagovalcu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.