Svet
13 ogledov

Volk ugriznil deklico

Fotografija je simbolična. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Deklica se je v osiješkem živalskem vrtu oprijela ograde kletke, v kateri so volkovi. Eden od njih jo je ugriznil v kazalec.

Osemletna deklica je včeraj živalski vrt v Osijeku obiskala z mamo in bratom. Volk jo je ugriznil v kazalec desne roke, oskrbeli so jo v kliničnem centru. Poškodbe prsta pa so bile lažje.

Načeloma se bojijo
''Žal nam je, da je prišlo do tega, veseli smo, da deklica ne bo imela nikakršnih posledic. Še enkrat pa moram poudariti, da je takšno približevanje ogradam prepovedano, sploh pa ogradam z divjimi zvermi,'' je poudarila predstavnica podjetja Unikom, ki skrbi za živalski vrt.

Da je prišlo do tega incidenta,pa zelo čudi veterinarja v živalskem vrtu Jadranka Borasa. ''Volkovi se bojijo ljudi. Jaz se jim lahko približam, ko pa v ogrado pride tuja oseba, se skrijejo. Težko pojasnim, kako se je to pravzaprav zgodilo,'' pojasnuje Boras.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.