Svet
16 ogledov

Voznik ni bil pod vplivom alkohola ali drog

nesreča avtobusa, švica Reuters
Pet mesecev po nesreči belgijskega šolskega avtobusa v Švici, v kateri je umrlo 28 ljudi, so preiskovalci dobili poročilo o obdukciji trupla voznika avtobusa.

V nesreči v tunelu blizu kraja Siders, po francosko Sierre, je 13. marca letos umrlo 28 ljudi, večinoma belgijskih šolarjev, ki so bili na šolskem izletu v Švici. Avtobus je v tunelu zaneslo v eno od sten. Preiskava se je zelo hitro osredotočila na voznika, ki je v nesreči sicer izgubil življenje.

Ni bil pod vplivom

Kot je pokazala obdukcija, 34-letnik ni bil niti pod vplivom alkohola niti drog, pa tudi bolezen so kot vzrok nesreče izključili. Sicer je imel zoženje koronarnih arterij, a to ne pojasni, zakaj je izgubil nadzor nad vozilom, je pojasnil pristojni državni tožilec Olivier Elsig. Krvni testi so poleg tega pokazali, da je dnevno jemal antidepresive, a količina teh v krvi je bila v skladu s predpisano terapijo in ni vplivala na njegovo sposobnost voziti.

Preiskovalci so tudi ugotovili, da je vedno spoštoval predpise glede obveznega počitka med vožnjo, še dodaja dpa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.