Svet
69580 ogledov

Voznik pobegnil. "Držal sem ga nad vodo, da se ne bi utopil"

Prometna nesreča, avto v vodi, Požega
1/3
24sata
Z avtom zletel v potok, pustil prijatelja in pobegnil. "Držal sem ga nad vodo, da se ne bi utopil …"

"Slišal sem, kako nekdo iz potoka Veličanka kliče na pomoč. Pohitel sem, zagledal avto in človeka v njem. Zabrodil sem v hladno vodo, prišel do avta, na zadnjem sedežu je bil moški, ukleščen z zračnimi blazinami, vodo je imel do brade in komaj je glavo, ki mu je padala, držal nad vodo. Vedel sem, da nimam veliko časa, nekako sem uspel odpreti vrata in ga počasi izvlekel," je za 24sata povedal Ladislav Walter iz naselja Trenkovo pri Požegi.

"V vodi sem ga držal na rokah, nekaj mi je govoril, ampak nisem razumel, kaj želi reči. Tolažil sem ga in mu govoril, da bo vse v redu, vprašal sem ga, kdo je vozil, rekel mi je, da je voznik pobegnil. Na pomoč mi je prišel moški, ki je bil zgoraj z voznikom drugega avta, kmalu so prišli gasilci in reševalci. Dali so mi Shanzov ovratnik, da sem ga mu dal okrog vratu. Držali smo ga na rokah in potem dali na nosila in odnesli do ceste," je še dodal Ladislav Walter.

V nedeljo nekaj po osmi uri zjutraj je voznik honde z nemškimi registrskimi oznakami vozil iz smeri Požege proti kraju Velika. V ovinku je prevozil polno črto, zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil s volkswagen polom. Pola je obrnilo in je končal v koruzi ob cesti, honda pa je izruvala prometni znak, ki opozarja na ovinek, in končala v potoku Veličanka. Voznik je pobegnil s kraja nesreče, v njem pa pustil ukleščenega potnika, domnevno prijatelja, ki bi se lahko utopil.

"Šel sem v Požego, ko sem ob cesti videl človeka, v koruzi pa avto. Vprašal sem ga, če potrebuje pomoč. V tem je ustavil še en voznik, ta, ki je stal ob cesti pa mi je povedal, da je voznik pola in da se je vanj zaletel moder avto, ki je pristal v potoku. Šel sem po sledi, povsod so bili deli avtomobila, in tako sem slišal klic na pomoč," je povedal Walter. 

Policija voznika še išče, čaka pa ga kazenska prijava.

70-letni voznik pola je bil lažje poškodovan, sopotnik v vozilu pa je hudo poškodovan, a njegovo življenje ni ogroženo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.