Svet
7401 ogledov

Voznik pri sosedih zažgal šolski avtobus z več kot 50 otroki

Eksplozija na turističnem avtobusu v Egiptu Epa
Voznik šolskega avtobusa je danes zažgal avtobus, vendar pa je 51 otrok na avtobusu na severu Italije incident preživelo brez hujših poškodb.

Incident se je zgodil na avtocesti v predmestju Milana. Učenci na šolskem avtobusu, stari približno 12 let, so starše obvestili, da jih voznik vozi po drugi poti od običajne in da jim je zagrozil, da jih ne bo pustil ven iz avtobusa, je poročala italijanska radiotelevizija RAI.

Starši so takoj poklicali policijo, ki je v iskalni akciji avtobus izsledila in učencem priskočila na pomoč pri izstopanju iz avtobusa. Medtem pa je voznik, Italijan senegalskega porekla, zagrozil s samomorom in avtobus zažgal.

V bolnišnico so sprejeli 23 lažje poškodovanih oseb, ki so jim oskrbeli rane, je po poročanju dpa sporočil tiskovni predstavnik nujne pomoči.

Časnik La Repubblica je poročal, da so jih sprejeli zaradi odrgnin in vdihavanja dima.

Voznik naj bi se za ugrabitev in zažig avtobusa odločil v znak protesta zaradi številnih utopitev migrantov v Sredozemskem morju. Policija ga je aretirala, grozi mu obtožnica zaradi ugrabitve in poskusa množičnega umora.

Italijanski notranji minister Matteo Salvini je izjavil, da je imel voznik policijsko kartoteko zaradi vožnje pod vplivom alkohola in spolnega napada.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • vec 21:13 20.marec 2019.

    LAH in to čisti s pedigrejem

  • majab 20:58 20.marec 2019.

    Zvezal nas je na tla, polita z bencinom ter nam vzel telefone, da ne bi mogli poklicati policije" govori eden od 51 talcev, šolarjev, ki so jih zadnji hip rešili pred tem, da bi živi zgoreli. Zažgati jih je hotel ...prikaži več senegalski voznik avtobusa, ki se je na tak način želel maščevati "za migrante, ki so umrli na morju".

  • boogin1 20:52 20.marec 2019.

    Medtem pa je voznik, Italijan senegalskega porekla, zagrozil s samomorom in avtobus zažgal. ITALIJAN ? HM ?