Svet
22 ogledov

Voznik reševal potnike iz vozila

Nesreča v Franciji Profimedias
V prometni nesreči v Franciji je umrlo 42 ljudi. Voznik avtobusa je pred trčenjem odprl vrata in med reševanjem potnikov iz gorečega vozila tvegal svoje življenje.

Francoski mediji poročajo, da je voznik avtobusa, ki je zjutraj trčil v tovornjak, pri čemer je umrlo 42 ljudi, uspel iz vozila izvleči več potnikov, preden je ogenj zajel celoten avtobus in tako tvegal svoje življenje.

Voznik avtobusa, ki je nesrečo preživel, se po prvih podatkih policije ni mogel izogniti nesreči, po tem, ko je pred vozilo iz nasprotne smeri pripeljal tovornjak. Ko je videl, da je nesreča neizogibna, je aktiviral gumb za odpiranje vrat, da bi se potniki lahko rešili iz vozila. 

Med žrtvami tudi sin tovornjakarja

Osmim potnikom se je uspelo rešiti pred plameni, štirje med njimi so težje poškodovani. Med 42 žrtvami je tudi voznik tovornjaka in njegov tri letni sin, ki je bil z njim v tovornjaku.

Francois Decauze, vodja kluba, v katerega je bila včlanjena večina potnikov, je dejal, da se je njegova žena vsako leto udeležila potovanja s klubom, tokrat pa je ostala z mamo, ki je ravnokar prestala operacijo. "To ji je rešilo življenje," je povedala za medije. 

Najhujša nesreča po letu 1982

Nesreča se je zgodila blizu Bordeauxa. Po trčenju sta avtobus in tovornjam zagorela. Večina potnikov so bili starejši, ki so se odpravljali na počitnice. 

To je najhujša prometna nesreča v Franciji po letu 1982, ko je umrlo 52 ljudi.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.