Svet
603 ogledov

Voznik zapeljal v množico, številni poškodovani

incident na Poljskem voznik zapeljal v množico Profimedia
Med poškodovanimi je tudi šest mladoletnikov. Prve ugotovitve kažejo, da ni šlo za teroristično dejanje.

V mestu Szczecin na severozahodu Poljske je danes voznik z avtomobilom zapeljal v množico ljudi, pri čemer je bilo poškodovanih 19 ljudi, med njimi šest mladoletnikov, so sporočile tamkajšnje oblasti. Voznik je bil v času incidenta vključen v psihiatrično zdravljenje, je sporočila policija in izključila možnost terorizma.

"Med ranjenimi je šest otrok, dva ranjena pa sta v kritičnem stanju," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedal guverner province Adam Rudawski in dodal, da so 15 oseb odpeljali v bolnišnico.

Prve preiskave incidenta so pokazale, da se je storilec zadnja štiri leta psihiatrično zdravil, je novinarjem povedal namestnik policijskega inšpektorja Marek Jaszczan. Tiskovni predstavnik policije Pawel Pankau je medtem dejal, da nič ne kaže na to, da bi osumljenec pil alkohol ali užival droge.

Storilec je 33-letni poljski državljan, ki živi v Szczecinu, je dodal Jaszczan. Razkril je, da si policija in tožilstvo prizadevata ugotoviti njegove motive, vendar je mogoče izključiti terorizem.

Po prvih ugotovitvah je voznik z veliko hitrostjo zapeljal v množico ljudi, ki so na velikem križišču v Szczecinu čakali na tramvaj, nato pa med pobegom trčil v tri druga vozila, poroča AFP.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.