Svet
26 ogledov

Voznike so streljali kot v računalniški igrici

Ruska policija je aretirala pet domnevnih pripadnikov tolpe, ki je v stilu nasilne računalniške igrice Grand Theft Auto v Moskvi terorizirala voznike in jih pobila najmanj 14. Žrtve so izbirali naključno.

Še enega domnevnega člana tolpe je policija med poskusom pobega ustrelila in ubila, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Krvoločna tolpa naj bi v zadnjih mesecih na moskovskih prometnicah voznike ustavljala s pomočjo kovinskih konic, ki so preluknjale gume. Nato so člani tolpe voznike ubili s strelom v glavo, je danes povedal predstavnik ruskega preiskovalnega odbora Vladimir Markin.

"Tolpa je svoje žrtve izbirala naključno in je ravnala izjemno brutalno," je povedal Markin. Pripadniki tolpe so žrtve sicer tudi oropali, a je šlo velikokrat za tako majhne zneske, da preiskovalci izključujejo možnost, da bi bil to motiv za poboje.

Ruski mediji so tolpo imenovali kar po računalniški igrici Grand Theft Auto, v kateri se igralci lahko pretvorijo v tatove vozil, vsebuje pa tudi veliko nasilja, vključno z ubijanjem, ter druga družbeno nesprejemljiva dejanja, kot je vožnja pod vplivom alkohola.

"Skupina je širila strah, a sedaj so lahko vozniki v Moskvi mirni," je še povedal Markin. Člani tolpe naj bi sicer izvirali iz nekdanjih sovjetskih republik srednje Azije. Po trditvah Markina je večina osumljencev dejanja priznala. Preiskovalci v povezavi z napadi iščejo še štiri moške, ki naj bi jih aretirali kmalu, je dodal.

Komentarjev 3
  • mph 14:05 15.november 2014.

    Khm, vsaka igrica ima navedeno primerno starost. V ostalem pa bi bilo sicer najprej za prepovedat dnevne novice. Osebno sem pa proti tako filmom kot igricam, kjer nasilje samo sebi namen.

  • maresem 09:45 15.november 2014.

    No, kje so pa zdaj tisti zagovorniki nasilnih igric??? .... kako koristijo razvoju otroka in inteligenci. Budale kretenske, le kako lahko nasilna igrica koristi otrokom?!

  • STF 21:21 14.november 2014.

    Hitr hitr, everybody blame GTA!!