Svet
13 ogledov

Vozovnica za Titanik vredna 40 tisoč evrov

Titanik Reuters
V ZDA so včeraj pripravili še eno izmed dražb, na kateri so bili na prodaj predmeti z legendarnega parnika Titanik. Dražbena hiša Bonhams je tako na prodaj med drugim ponudila izjemno redko vozovnico. Prodali so jo za nekaj manj kot 43 tisoč evrov.

Meni z legendarne ladje, ki je pred sto leti po trčenju z ledeno goro za vedno končala na morskem dnu Atlantika, je novega lastnika dobil za 31.250 dolarjev.

Prav tako so uspeli prodati telegrafsko sporočilo "Zadeli smo ledeno goro", ki ga je Titanik po trčenju poslal sestrski ladji Olympic, vendar za nižjo ceno od pričakovane, in sicer za 27.500 dolarjev.

Kljub velikemu interesu pa vseh predmetov niso prodali. Tako kupca ni našel ročni zapis, na katerem je kapitan britanske ladje Carpathia, ki je prišla na pomoč nesrečnemu Titaniku, opisal potek reševanja. Prav tako niso uspeli prodati 20 pisem preživelih s Titanika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.