Svet
82 ogledov

Vrata so se razbila, črepinja mu je prerezala vrat

Vrata Kamp Bale S. H. H.
Za italijansko družino Unussich se je letovanje v hrvaškem kampu Mon Perin spremenilo v hudo tragedijo, saj je 44. letni mož in oče Alex izkrvavel pred očmi žene in šele dveletne hčerkice. Črepinja mu je prerezala vrat.

Zgodilo se je v sredo zvečer nekaj po dvajseti uri, ko je oče svojo hčerkico pred spanjem peljal pod prho. Pri odpiranju steklenih vrat na vhodu v sanitarije so se le ta razbila, črepinje pa so mu prerezale vrat in prsi.

Kamp | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Kljub hitremu prihodu reševalcev, je po slabi uri reanimacije nesrečni Italijan umrl, najverjetneje zaradi poškodbe vratnih žil. Kot so sporočili tamkajšnji policisti, bo točen vzrok smrti znan po obdukciji v bolnišnici v Puli.

"To je res grozno, ljudje se pogovarjajo samo o tem," nam je dogajanje po tragediji v kampu, ki je sicer zelo priljubljen tudi med Slovenci, opisala Ljubljančanka. "Gospod je dolga leta prihajal v ta kamp, tukaj je spoznal ženo. V sanitarijah je bil skupaj z otrokom, ki je vse videl..."

Sicer je gost kampa iz Novega mesta za reški časnik Novi list povedal, da je bil 44-letnik slovenskega rodu in da je dolga leta živel v Italiji.

V hrvaških medijih so se pojavila še namigovanja o slabih materialih, ki naj bi jih med prenovami vgrajevali v številnih avtokampih v Istri.

Nekateri gosti kampa, kjer se je zgodila tragedija, so tako pripovedovali, da se Unissish steklenih vrat sploh ni dotaknil, da so eksplodirala kar sama od sebe.

Kamp | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Res je nenavadno, poglejte ta lepilni trak na vratih, kakšna rešitev je to," je ob fotografijah steklenih vrat na popolnoma novih sanitarijah, kjer se je v sredo zgodila strašna tragedija, zapisala naša sogovornica. 

Že včeraj je hrvaški Index poročal slabi prenovi sanitarij, kjer so še posebej nevarna spolzka tla. Lastnik kampa naj bi bil sicer nekdanji direktor Tvornice duhana Rovinj Plinio Cuccurino, še navaja Index.

Steklo na srečo ni poškodovalo deklice, saj jo je nesrečni oče očitno zaščitil s svojim telesom. "Steklena vrata so v času obratovanja kampa vedno zaprta. Zaprta in zaklenjena so tudi pozimi, ko kamp ne obratuje. Ne vem, kako se je nesreča zgodila, preiskava poteka, zato ne morem reči nič," je za Glas Istre dejal direktor kampa Mon Perin Massimo Piutti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • alibaba 17:42 20.avgust 2016.

    Še slika razbitega steklahttp://ilpiccolo.gelocal.it/polopoly_fs/1.13981844.1471587591!/httpImage/image.jpg_gen/derivatives/detail_558/image.jpg

  • alibaba 17:30 20.avgust 2016.

    Če jih je razneslo,potem so bila kaljena.Lahko poči samo od sebe ali zaradi kakšne prejšnje poškodbe,ki je oslabila napetost ali pa zaradi napake v steklu.

  • Ferluci 20:50 19.avgust 2016.

    Kaj, potem boš tožbo vložil proti proti dobavitelju stekla? V vsakem primeru je odgovoren lastnik.