Svet
22130 ogledov

Vreme: AccuWeather napoveduje takšno jesen

AccuWeather jesen Accuweather
Jesen številnim najbrž ne bo pisana na kožo.

Po dveh rekordnih vročinskih valovih med poletjem bodo vroči dnevi v obdobju pred nami bolj kratke sape. V številnih evropskih regijah bo dež stalnica, pogoste bodo tudi nevihte, napoveduje vremenski portal AccuWeather.

Nekateri predeli britanskega otočja so jesen praktično doživeli že v prvih dneh avgusta, dež in močan veter sta nekajkrat prizadela omenjeno območje. V jeseni bo tako v Veliki Britaniji kot na Irskem še nekajkrat nevarnost močnih padavin in vetra.

Vpliv slednjih se bo čutil tudi bolj južno, od severa Francije do Nizozemske in Danske, s seboj naj bi takšno vreme nosilo težave v prometu, nevarnost poplav in tudi težave z oskrbo z električno energijo.

"Vsaka nevihta bi lahko prinesla velike težave na manjšem območju. Težava z nevihtami v tako zgodnjem obdobju je v tem, da je na drevesih še vedno listje, kar lahko negativno vpliva tudi na promet," je komentiral Tyler Roys, meteorolog portala AccuWeather.

Njegov kolega Alan Reppert je dodal, da bo jesen gotovo bolj vlažna, kot je to običajno. Ne glede na to naj bi bila po njegovih besedah na omenjenem območju tudi obdobja toplejšega vremena z nadpovprečnimi temperaturami, čeprav vročinskih valov ne pričakuje.

Vročina še naprej na Pirenejskem polotoku

Po drugi strani lahko Španija in POrtugalska pričakujeta nadpovprečno visoke temperature v jeseni, ki je pred nami. Topla jesen bi se lahko razširila tudi na jug Francije. Nevarnost gozdnih požarov se tako lahko podaljša tudi v september.

Oktober in november naj bi temu delu Evrope prinesel več dežja, hkrati pa tudi nevarnost poplav.

Jesen | Avtor: Profimedia Profimedia

Toplo od Francije do Poljske

Francija, Poljska in Slovaška lahko po napovedih portala AccuWeather pričakujejo ugodno jesen, ki bo suha z ne preveč pogostimi padavinami. Temperature bodo na tem delu najverjetneje nekoliko nad povprečjem, a še vedno znosne.

Septembra naj bi se živor srebro v omenjenih državah gibalo okrog 20 stopinj Celzija, večje ohladitve naj bi nastopile šele novembra, ko se že nakazuje možnost prvih snežink.

Italija in Balkan: dež

Deževna obdobja, ki so v Italiji in na širšem območju Balkana nastopila v prvi polovici poletja, naj bi se ponovila tudi v jeseni. Septembra naj bi prihajalo do pogostih neviht, pojavljale se bodo možnosti poplav.

Temperature naj bi se gibale okrog jesenskega povprečja ali nekoliko nižje, gorske predele naj bi kmalu pobelilo.

Vzhod - hitra zima

Za razliko od pretežnega območja Evrope, ki lahko pričakuje povprečne temperature, vzhod Evrope lahko pričakuje precej hiter prihod zime, napoveduje AccuWeather. Jesen naj bi bila v začetku mila, prodori hladnega zraka pa bodo vse pogostejši in intenzivnejši oktobra in novembra.

Hladen zrak bodo spremljale pogoste padavine, predvsem v Ukrajini.

Že novembra se lahko pričakujejo nadpovprečne količine snega na območju baltskih držav do Belorusije in Ukraine, kar bo uvod v dolgo zimo, še napoveduje AccuWeather.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Willamesa
    Willamesa 00:55 16.avgust 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com