Svet
6 ogledov

Vreme je podivjalo

Vreme po Evropi
1/5
EPA
V Italiji sneg in dež. Na Poljskem nevihte. V Kolumbiji neurja.

Severni del Italije je danes zajelo sneženje, na jugu pa močno dežuje. Ob tem v nekaterih delih države piha močan veter, kar povzroča precej preglavic predvsem v prometu.

Zaradi vetra so oblasti zaprle avtocesto med mestoma Pisa in Lucca, v Alpah pa svarijo pred možnostjo plazov. Tudi v južnem delu Italije veter povzroča težave. Močan jugo je prekinil prometne povezave med Neapljem in otokoma Capri in Ischia, poročajo o veliki gmotni škodi.

Prav tako stoji pomorski promet med Sardinijo in celino. Sicilijo, Sardinijo in Kalabrijo so nevihte po navedbah oblasti še posebej prizadele.

Po poročanju domačih medijev pa je močno neurje danes povzročalo preglavice tudi na jugu Poljske. Veter je ruval drevesa in odnašal strehe, pri čemer je bilo poškodovanih sedem ljudi. Najhuje je poškodovan nek hotelski delavec v Zakopanih, na katerega se je zaradi vetra zrušil dimnik.

S poplavami pa se borijo tudi v Kolumbiji, kjer je močno deževje v petek v osrednjem delu države sprožilo več plazov. Pod njimi je umrlo 11 ljudi, štiri pa še pogrešajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.