Svet
5848 ogledov

Vreme: Peklensko, pri sosedih alarmi, pri nas še ne

Vročina EPA
Vročinski val. Naši meteorologi še niso izdali alarma, hrvaški so ga.

Vročina. Ob 14. uri se je živo srebro po Sloveniji najvišje, do 32 stopinj Celzija, povzpelo V Novi Gorici, Celju, Letališču Cerklje ob Krki in Novem mestu. Vse do večera bo precej jasno.

Sončno bo tudi jutri, pozno popoldne, opozarjajo vremenoslovci, ni izključena kakšna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 18, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 30 do 35 stopinj Celzija.

vročina Zdravje NIJZ svetuje, kako poslušati svoj center za termoregulacijo

Vročina - Španija | Avtor: EPA EPA

Hrvaški vremenoslovci prižgali alarme

Pri nas vremenoslovci niso izdali vremenskega opozorila zaradi vročine, njihovi hrvaški kolegi so ga. Predvsem v Slavoniji pričakuejejo temperature do 34 stopinj Celzija, vzdolž jadranske obale naj bi bilo kakšno stopinjo ali dve hladneje. Rumeni alarm so prižgali za celotno državo, za območje Istre in Kvarnerja oranžno.

Za nedeljo Arsovi vremenoslovci še napovedujejo vroč dan, popoldne in v noči na ponedeljek pa se bodo predvsem v notranjosti pojavljale nevihte. V ponedeljek bo na Primorskem dokaj sončno. Drugod bo spremenljivo oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne bodo možne plohe in posamezne nevihte. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja.

Vayu ciklon Opozorila Svet Vreme: Preti ta hud ciklon

Vročina | Avtor: EPA EPA

Napoved do 23. junija

Vremenska slika kaže, pojasnjujejo na Arsu, da bo od torka do srede nad srednjo in vzhodno Evropo vztrajalo šibko območje visokega zračnega tlaka, nad severozahodno Evropo pa bo vztrajal višinski val hladnega zraka, ki ga bodo spremljale vremenske motnje.

Te sprva do nas ne bodo segle, od četrtka naprej, ko bo višinski greben nad srednjo Evropo oslabel in se pomaknil na vzhod, pa bo verjetnost, da bodo vremenske motnje potovale bližje naših krajev, večja. V spodnjih plasteh ozračja bo k nam sprva od vzhoda pritekal nekoliko hladnejši in bolj vlažen zrak, v sredo pa se bo veter obrnil na zahodno smer. Zračna masa bo ves čas nestabilna na dnevno pregrevanje.

Prihodnji teden bo vreme spremenljivo, predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastale nevihte. Vreme bo najbolj stabilno na obali. Temperature po nižinah bodo večinoma od 25 do 30 stopinj, napoved sklenejo na Arsu.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Brooke_Gascoigne 15:53 14.junij 2019.

    Google je plačal za vsak teden na spletu od doma od 4000 do 9000 euros.i so prejeli prvi mesec 20974 € in 29485 € v zadnjem mesecu plače od Googla in delam 2 do 4 ure na dan v prostem ...prikaži več času. To je res prijazno do uporabnika in tako sem vesela, da sem izvedela za to. Preberite več na tejj strani ...... ➤➤➤➤➤➤➤ www.WebJob98.Com