Svet
15997 ogledov

ZDA korak od katastrofe. Še malo, pa bo kot na Marsu.

Vreme ZDA Twitter
V več ameriških zveznih državah so pristojni razglasili izredne razmere.

Snežna nevihta, poimenovana "ciklon bomba", bo ta teden dosegla vzhodne obale Združenih držav Amerike in s seboj prinesla temperature, kot na Marsu, je objavil CNN.

Meteorologi pričakujejo, da bo ciklon s seboj prinesel mešanico snega in močnih vetrov, ki veljajo za orkan. Snežna odeja naj bi bila visoka tudi do 1,2 metra. Do konca tedna bodo nekateri predeli severovzhoda hladnejši od Marsa, kjer je povprečna temperatura med -55 in -60 stopinj Celzija.

Ekstremni vremenski pogoji so med drugim po tridesetih letih prinesli sneg tudi na Florido, medtem ko so pristojni tako na Floridi kot Georgiji, Severni Karolini in Virginiji razglasili izredno stanje in opozorili ljudi, da ne zapuščajo svojih domov, sicer jim lahko preti tudi smrtna nevarnost. Mrazu za zdaj pripisujejo 12 smrti.

Polarni mraz je zamrznil dele niagarskih slapov in povzročil splošni kaos v prometu. Strokovnjaki opozarjajo, da bi nevihta lahko dosegla drugo stopnjo na orkanski lestvici, polarni mraz pa naj bi vztrajal vse do konca tedna.

Oblačno vreme Napoved Slovenija Takšno vreme nas čaka do konca tedna

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
 • ode 08:35 06.januar 2018.

  Nič novega za te predele severne Amerike. Tega so prebivalci navajeni in jih ne bo prav nič prizadelo.

 • Avatar stoychi
  stoychi 15:11 05.januar 2018.

  AL Gore je napovedal, da zaradi podnebnega segrevanja v par letih v svetu ne bomo imeli več zim in nizkih temperatur. Tudi v EU so to mantro politikanti ponavljali do nezavesti. Še vedno nam s kemičnim zapraševanjem neba vsak dan ...prikaži večn omejujejo sončno sevanje (solar radiation management) ampak po pregovoru, vse se plača, vse se vrača na koncu zapitek plača tisti, ki je vse skupaj začel. Če to zlo ne bomo ustavili mi ljudje ga bo narava sama.

 • Avatar Zala
  Zala 02:20 05.januar 2018.

  Še premalo se jim dogaja. Yenkiji bodo morali doživeti nesrečo apokaliptičnih razmer, da bo imel svet mir pred širjenjem njihove "demokracije".