Svet
51057 ogledov

Vremenoslovci prižgali alarm

Oblaki Profimedia
Izdana sta rdeči in oranžni alarm.

Prognostiki Državnega hidrometeorološkega zavoda na sosednjem Hrvaškem so za današnji dan izdali rdeči in oranžni alarm zaradi močnega vetra. 

Rdeče opozorilo so prižgali na območje Velebitskega kanala in to zaradi burje, ki bo v sunkih lahko dosegla hitrost tudi do 130 km/h. Oranžno opozorilo so medtem izdali za območje Kvarnerja, kjer bo burja v sunkih dosegla hitrost do 95 km/h. 

Pristojni opozarjajo lastnike plovil, naj se pripravijo, ravno tako opozarjajo, da je velika verjetnost, da mnogi katamarani in trajekti zaradi razmer ne bodo vozili. 

Kako bo pri nas? 

Arso za Slovenijo za danes medtem napoveduje večinoma sončen dan, burja na Primorskem bo dopoldne ponehala. Popoldne bo na Štajerskem in v Prekmurju zapihal veter južnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 12, na Goriškem in ob morju do 15 stopinj.

Jutri bo dokaj sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Krepil se bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 1, ob morju okoli 4, najvišje dnevne od 12 do 17 stopinj.

V torek bo oblačno. Dež bo že dopoldne zajel zahodne kraje, popoldne pa se bo postopno razširil nad vso Slovenijo. Ob morju bo pihal jugo, v notranjosti pa jugozahodni veter. V noči na sredo bodo padavine ponehale, v sredo čez dan se bo delno zjasnilo. Nekoliko hladneje bo, pihal bo veter severnih smeri.

Napoved od 15. do 20. marca

V sredo se bo od jugozahoda proti Alpam razširilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo pri nas predvidoma vztrajalo vsaj do konca tedna.

Od četrtka do ponedeljka kaže na večinoma sončno in postopno toplejše vreme, napoved sklenejo pri Arsu.

Arso preglednica | Avtor: Arso Arso

Močan veter Svet Svet Drevo na avto, v katerem je bila 23-letnica

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • vanc7 11:41 12.marec 2023.

    Ethan, z jezika si mi vzel! Dnovinarji so dosegli dno...