Svet
11 ogledov

Vrgel bombo, nato se razstrelil

Pakistanski policisti so bili vnovič žrtve napada muslimanskih skrajnežev. Tokra Žurnal24 main
V dveh napadih z avtomobiloma bombo na severozahodu Pakistana je bilo ubitih najmanj trinajst ljudi, več deset pa jih je bilo ranjenih.

Prvi napad se je zgodil v predmestju mesta Banusamomorilski napadalec pa se je s tovornjakom zapeljal v policijsko postojanko in sprožil eksploziv. Umrlo je šest ljudi, med njimi dva policista in pripornika, trideset jih je bilo ranjenih.

Eksplozija je povsem porušila postojanko in močno poškodovala okoliške zgradbe, odgovornost zanjo so že prevzeli s teroristično mreža Al Kaida povezani talibani v Pakistanu, je sporočila policija.

Vroče v Pešavaru
Kmalu za tem je razneslo tudi avto bombo, še pred tem pa je napadalec, ki je sedel na približno sto kilogramih razstreliva, proti skupini ljudi vrgel ročno bombo. Do napada je prišlo na javnem parkirišču v bližini vojaške bolnišnice v regijskem središču Pešavar.

Policija poroča, da je v napadu umrlo najmanj deset ljudi, 71 pa je bilo ranjneih, od tega se jih nekaj še vedno bori za življenje.

Talibani vračajo udarce
V Pakistanu se v zadnjem času vrstijo atentati, večinoma samomorilski napadi, za njimi pa večinoma stojijo pakistanski talibani. V minulih dveh letih je v napadih umrlo več kot 2100 ljudi.

Banu je garnizijsko mesto na obrobju plemenskega okrožja Severni Vaziristan ob meji z Afganistanom, ki velja za enega od utrdb pakistanskih in afganistanskih talibanov ter borcev Al Kaide.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.