Svet
11 ogledov

"Vrgli smo se na trebuhe v zaklon"

Pariz strelec policija iskanje
1/4
Reuters
Policija še vedno išče strelca, ki je v Parizu povzročil pravo paniko. Medtem priče opisujejo grozo, ki so jo doživljale.

Lov na strelca, ki je včeraj streljal na enega človeka v prostorih časnika Libération in pred stavbo banke Société Générale, se nadaljuje. Sedemindvajsetletni fotograf, v katerega je neznanec v prostorih časnika dvakrat ustrelil, je v kritičnem stanju.

Policija, ki je do zdaj ugotovila, da gre za istega človeka, ki je v petek vdrl v prostore televizijske postaje BFMTV, straži pred vsemi glavnimi medijskimi hišami v francoski prestolnici.

Na včerajšnji tiskovni konferenci so preiskovalci pokazali dve fotografiji – na eni je bil osumljenec, fotografiran na ulici, na drugi pa med petkovim napadom na  BFMTV.

Državni tožilec François Molins je povedal, da je za vse tri napade najverjetneje odgovoren isti napadalec, ki pa ga po njegovih besedah še niso identificirali. Prav tako še ni znan motiv za strelski pohod.


Moški je star med 35 in 45 let, visok med 1,7 in 1,8 metra, ima kratke osivele lase. Na sebi je imel črn telovnik, kapo in zelene čevlje z belimi podplati.

Motoristu rekel, da ima granate

Potem ko je strelec ustavil enega motorista in ga prisilil, da ga je odpeljal na Elizejske poljane, se je policija zbala, da bo šel na Eifflov stolp, vendar se predvideva, da je pobegnil s podzemno železnico.

Policija je ljudi pozvala, naj ostanejo v zaprtih prostorih.

Po njihovih navedbah je bil napadalec miren in samozavesten, vsakič pa je s kraja napada odšel peš.

Francoski mediji poročajo, da je motoristu rekel, da ima pri sebi granate.

Priče so mislile, da je eksplodiralo

Priča streljanja pred banko je povedala, da je slišala glasen pok in videla moškega, ki je imel puško. Njegov drugi strel je povzročil paniko, moški pa je pobegnil po stopnicah na ulico, je povedala druga priča.

"Najprej smo mislili, da je bila eksplozija. Ni zvenelo, da bi šlo za strele. Obrnil sem se in pred menoj je bil moški, deset metrov stran. Dejansko je znova napolnil puško. Vsi smo se razbežali in se skrili, za steno smo se vrgli na trebuhe," pa je povedal očividec Pierre-Albert Garcias.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.