Svet
69765 ogledov

"Vrhunec brezobraznosti hčerke, ki je ni nikoli skrbelo za denar"

Donald in Ivanka Trump Profimedia
Ivanka Trump ima nov predlog za nezaposlene v Združenih državah Amerike; svetuje jim, da enostavno "najdejo službo".

Milion brezposelnih Američanov in 5,4 milijona tistih, ki so ostali brez zdravstvenega zavarovanja spričo nove ekonomske krize so najverjetneje "navdušeni" nad idejo Ivanke Trump, v ironičnem tonu piše HuffPost in dodaja, da je stopnja nezaposlenosti v ZDA 11,1-odstotna. 

Ivanka Trump, "hčerka bogataša, ki nikoli ni skrbela glede denarja", piše HuffPost, je ponosno objavila kampanjo "Poišči nekaj novega", ki naj bi vzpodbudila ljudi, da si pridobijo nove veščine in novo zaposlitev. 

Na platformi v ta namen je objavljen kratek spisek zaposlitev, ki so po oceni ameriškega ministrstva za delo trenutno v porastu. Eden od takšnih je tudi iskalec kontaktov okuženih z novim koronavirusom, drugi pa medicinska sestra, za katero je za večino brezposlenih ljudi potrebno precej dodatnega izobraževanja. Medtem ko se bojujejo s posledicami izgube zaposlitve in zdravstvenega zavarovanja, si bodo dodatno šolanje težko privoščili, pri tem komentira HuffPost. 

Ameriški predsednik Donald Trump je idejo o kampanji pripravljal že od leta 2018, ko je Ivanka Trump postala sopredsedujoča Svetovalnemu odboru za politiko delovne sile Bele hiše. 

Ivanka se je na Twitterju že pohvalila z novo kampanjo, a Twitteraši so jo v veliki meri raztrgali. Med drugim so njenega očeta spremenili v nekdanjo francosko kraljico Marijo Antoinetto, ki je - poleg tega, da so jo obglavili - v zgodovini ostala zapisana po svojih besedah: "Če nimajo kruha, naj jedo kolače." 

Donald Trump z masko Covid-19 Svet Trump ob novem rekordu prvič z masko v javnosti

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 16
  • munja 15:54 18.julij 2020.

    Saj ima prav, kdor hoče delat, bo našel delo. Z neba še ni nikomur nič padlo, razen sociala.

  • blaz9 15:29 18.julij 2020.

    Nudijo štipendije, pripravništva, izobraževanja, zaključne izpite..... Res je brezobrazna 😂 https://findsomethingnew.org/

  • kapibara1 12:01 17.julij 2020.

    Hujša je una makronova, ki je v ksiht avtohtonemu belemu Francozu dejal: Stopite na drugi stran ceste, pa boste dobili delo.. med tem, ko je črnim ilegalcem ta dvignil socialo in ostale transferje..