Svet
11 ogledov

"Vrni mi ledvico"

Darovanje organov Gettyimages Žurnal24 main
Po tem, ko je darovala ledvico in s tem rešila življenje svoji nadrejeni, jo je ta odpustila. Darovalka zdaj želi svojo ledvico nazaj.

"Če me že tako zelo sovražiš in se ti gabim, mi vrni ledvico," je prek medijev svojo nadrejeno ogorčena pozvala Američanka Debbie Stevens.

Da bi ji ledvico presadili nazaj, bi potrebovala vsaj štiri operacije. Stevensova je sicer svojo ledvico darovala v banko organov, saj ni bila ustrezna darovalka za svojo šefinjo Jackie Brucia.

Darovanje ledvice njene podrejene pa je Brucievi omogočilo, da je na seznamu za presaditev ledvic prišla v sam vrh in novo ledvico dobila prej, kot bi jo sicer.

Brucia se je včeraj zahvalila za podarjeno ledvico in Stevensovi obenem "zaželela vse najboljše". "Vedno ji bom hvaležna, da mi je darovala ledvico," je povedala. "Nič slabega nimam povedati o njej. Vedno ji bom hvaležna, zame je storila nekaj čudovitega."

Stevensova pa vztraja, da jo je Brucieva vnovič zaposlila le zato, ker je bila ta njen izhod v sili, če organ drugega darovalca ne bi bil ustrezen, še poroča New York Post. Po operaciji pa se je njena šefinja, kot pravi, "iz prijazne gospe spremenila v zlo".

Za tožbo se je odpuščena darovalka odločila zato, ker ji bo v kratkem preteklo zdravstveno zavarovanje, zdravstvenih in psihiatričnih računov, povezanih s transplantacijo, pa ne bo mogla več kriti. "Ne vem, kaj bom naredila," je še povedala Stevensova. 

Komentarjev 1
  • bojovi 14:32 25.april 2012.

    Edino prav da zahteva kar je njeno nazaj!