Svet
8 ogledov

Vročinski val zahteval žrtve

Vročina Shutterstock
Na Japonskem, ki jo je zajel vročinski val, so danes namerili rekordnih 41 stopinj Celzija. Vročina je minuli konec tedna v državi zahtevala najmanj devet življenj.

Japonski temperaturni rekord so zabeležili malo pred 14. uro po lokalnem času v mestu Šimanto na otoku Šikoku, so sporočili japonski vremenoslovci. S tem je bila presežena doslej najvišja temperatura 40,9 stopinje Celzija, ki so jo avgusta 2007 namerili v dveh mestih v osrednji Japonski.

Po vsej državi so danes že tretji dan zapored sicer namerili temperature nad 40 stopinj Celzija. Oblasti so izdale opozorilo pred vročino za 38 od 47 prefektur in ljudem naročile, naj zaužijejo dovolj tekočine in uporabljajo klimatske naprave.

Visoke temperature so po navedbah oblasti in poročanju medijev prispevale k smrti najmanj devetih ljudi, ki so v soboto in nedeljo umrli zaradi kapi. Vročinski val je že minuli mesec v državi zahteval najmanj 12 življenj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.