Svet
18 ogledov

Vsa Evropa išče starše punčke Marie

Deklica Maria Reuters
Policije po vsej Evropi iščejo sorodnike svetlolase deklice, ki so jo našli v grškem romskem naselju.

Med racijo v romskem naselju v osrednji Grčiji je policija iskala droge in orožje, naletela pa je na deklico, ki s svojimi svetlimi lasmi in zelenimi očmi ni bila prav nič podobna svojima domnevnima staršema. Ženska policistka je dekličino glavo opazila v enem od domovanj, kako kuka izpod odeje. 

DNK test je potrdil, da deklič, star okoli štiri leta, ni v sorodstvu s skrbniki. Slednja sta se izgovarjala, da sta deklico, ki sta jo klicala Maria, našla zavito v odeji, nato sta spremenila pričevanje in trdila, da so jima jo dali neznanci, spet tretji izgovor je bil, da jima jo je dal njen oče, ki da je bil tujec, da poskrbita zanjo.

"Rodila" 10 otrok v šestih mesecih

V preiskavi pa je prišlo na dan, da sta 39-letnik in njegova 40-letna žena pri različnih med seboj nepovezanih grških institucijah zaradi denarnih pomoči prijavila rojstvo kar 10 otrok in to v roku šestih mesecev. Skupaj naj bi imel par sicer 14 "otrok," a policija je našla le štiri, ostale še išče.

Deklica Maria | Avtor: Grška policija Grška policija
Deklica je bila ob najdbi prestrašena in zanemarjena, a se po trditvah tamkajšnje policije že počuti bolj sproščeno. Sedaj skušajo najti njene starše ali sorodnike, za pomoč pa so prosili policije po vsej Evropi.

Domnevajo sicer, da je bila punčka leta 2009 ugrabljena, morda celo iz porodnišnice, ali pa jo je zapustila mati. Skrbnika sta jo silila v beračenje, poroča BBC.

Najverjetneje je Maria iz ene od vzhodnih ali severnih evropskih držav, še pravi policija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.