Svet
10 ogledov

Vsadili so ji napačna zarodka

dvojčka dojenčka Shutterstock
Zdravniki so pobrkljali priimke in zarodka vsadili v maternico napačne ženske.

Lanski 4. december naj bi bil najsrečnejši dan v življenju italijanskega para, saj so zdravniki na italijanski kliniki v Rimu opravili umetno oploditev. Novica, da pričakujeta dvojčka, je bila zanju najlepša v življenju, a ju je v tretjem mesecu nosečnosti doletel nepopisen šok.

Neka preiskava je namreč pokazala, da dvojčka, ki ju nosi, nista njena biološka otroka. V bolnišnici naj bi zamenjali zarodke, ki so bili pripravljeni za vstavitev. Vzrok zamenjave naj bi bila površnost medicinskega osebja, saj sta imeli ženski, ki sta čakali na postopek, podobna priimka. 

Odvetnik nosečnice Michele Ambrosini je dejal, da je njegova stranka odločena donositi otroka. "Če bi želela splav, bi ga že naredila," je dejal. Pravni strokovnjaki ob tem dodajajo, da biološka mati otrok, katere nosečnost naj bi se končala s spontanim splavom, ne more zahtevati skrbništva nad otrokoma. Italijanski zakon namreč pravi, da je pravno gledano mati otroka oseba, ki otroka rodi.

Vesela, a hkrati prestrašena

Mož nosečnice je za časnik La Stampa dejal, da sta šokirana in da je situacija težka tudi zato, ker je informacija prišla v javnost. Italijanski mediji tako poročajo, da ženska nosi deklico in dečka.

Poleg veselja ob pričakovanju otrok ju preveva strah. Še posebej očeta, saj bi lahko biološki oče otrok zahteval svoje pravice. Sprašujeta se tudi o genetski dediščini, ki jo bosta s seboj prinesla otroka in ki je ne poznata.

Izjemno si želita zavarovati svojo zasebnost, a informacije še kar naprej uhajajo. Če ne bo šlo drugače, sta napovedala, da bosta za to poskrbela po sodni poti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.