Svet
18 ogledov

Vsaj 89 mrtvih v tornadu

tornado, neurje, ZDA, Joplin
1/19
Žurnal24 main
Nov tornado je v mestu Joplin v ameriški zvezni državi Misuri terjal vsaj 89 življenj. Nekatere stavbe je zravnal z zemljo. Aprila je v ZDA zaradi tornadov umrlo skoraj 400 ljudi.

Oblasti se bojijo, da bi lahko število še naraslo, saj številne reševalne ekipe še vedno iščejo ponesrečence.

Po ocenah poveljnika joplinskih gasilcev Mitcha Randlesa je uničenega med 25 in 30 odstotkov mesta, v katerem živi okoli 50 tisoč ljudi, in dodal, da je tornado uničil tudi njegov dom. "Mesto je odrezal na pol," je dejal Randles.

Fotografije si oglejte v GALERIJI. Videoposnetek pa v zavihku VIDEO.

Kot da uničeni domovi in razdejanje po tornadu ne bi bilo dovolj, so vremenoslovci za danes napovedali novo poslabšanje vremena. Koliko ljudi je bilo poškodovanih v tornadu, še ni znano. Ker je delno uničena tudi mestna bolnišnica, morajo namreč poškodovane voziti v bolnišnice blizu Joplina.

O tornadih v ZDA smo poročali že prejšnji mesec. Divjanje tornadov v ZDA je takrat terjalo 307 življenj. Nastalo je za več milijard škode. Kot je takrat dejal ameriški predsednik Barack Obama, gre za eno najhujših naravnih nesreč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.