Svet
27 ogledov

Vsaki tretji Nemec želi odstop Angele Merkel

Merklova oddala glas EPA
Begunska kriza močno vpliva tudi na razpoloženje volivcev. V Nemčiji so trenutno silno nezadovoljni s svojo kanclerko, ki pa očitno politike do beguncev ne misli spreminjati.

Glede na anketo, ki so jo včeraj objavili na spletni izdaji tednika Focus, je vsaki tretji Nemec tako nezadovoljen s politiko do beguncev kanclerke Angele Merkel, da si želi njen odstop. Merklova je tarča kritik tudi vodij posameznih zveznih dežel, nezadovoljstva z njeno politiko ne skrivajo niti njeni strankarski kolegi. 

V včerajšnjem pogovoru za časnik Bild je Merklova znova zavrnila vse kritike in poudarila, da je odprtost do beguncev del temeljne človeškosti Nemčije. Izpostavila je tudi, da se spričo dejstva, da je večina prosilcev azila muslimanov, ni česa bati.

"Tistim, ki pridejo k nam, damo že s prvim dnem jasno vedeti, da tu veljajo zakoni in pravila sožitja, ki jih morajo spoštovati," je dejala Merklova in dodala, da morajo begunci tudi sprejeti dejstvo, da imajo v Nemčiji ženske in moški enake pravice, povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Na vprašanje, ali bi bila v svoj dom pripravljena sprejeti begunce, za kar so se odločili številni Nemci, pa je Merklova odgovorila: "Čeprav ljudi, ki to počno, zelo spoštujem, si sama trenutno tega ne predstavljam."

Nemčija, ki je priljubljena izbrana destinacija beguncev, ki bežijo z vojnih območij Bližnjega vzhoda, letos pričakuje rekordnih 800 tisoč do milijona prosilcev azila.

Komentarjev 6
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 16:01 14.oktober 2015.

    Normalno da ji podpora pada če pa tistih 33% Nemcev sam nase misl in jih boli k... če reveži pocrkajo al pa ne. Važn da imajo oni lahko še naprej visok standard.

  • Papaja Popi 11:27 14.oktober 2015.

    Jože Biščak: Evropa ne živi več tukajŠtiri tisoč islamskih teroristov bo poslanih v Evropo, je obljubila Islamska država. In najmanj dva dogodka, o katerih medijski mainstream ni poročal, to potrjujeta. Na Kreti so policisti na ladji, kjer naj bi ...prikaži več bila pomoč za begunce, odkrili 5.000 avtomatskih pušk in pol milijona nabojev, na španskem veleposlaništvu v Turčiji pa opozarjajo na okoli 1.400 neizpolnjenih potnih listov, ki so bili pred dnevi ukradeni v Siriji. Obstaja velika verjetnost, da so jih odkupili skrajneži, da bi s temi dokumenti pod lažnim imenom in pomešani med begunce zaprosili za azil. Nekatere so že identificirali, to vedo tudi slovenski varnostni organi. In številka, da je v Evropo že prišlo 800 teroristov, je tako lahko samo še večja, tudi oborožen konflikt kultur na evropskih tleh ni daleč. Še komu ni kaj jasno?

  • h3o 11:23 14.oktober 2015.

    merkel, odstopi! skialo se ti je v glavi, delaš probleme ljudstvu, ki te je izvolilo! kdo ti govori da delaj to kar delaš? muslimani niso za v evropo, ker mulimani NOČEJO demokracije, ker pravijo, da je demokracija človeški red in ...prikaži več ne božji red! Tam kjer je islam, so same težave! oziroma natančnaje, kjer o muslimani so same težave! To je barbarski način življenja- v savdski arabiji ti 100 urežejo v dlan če bereš sveto pismo! MULTI KULTI IS DEAD! MULTI KULTI IS NO KULTI!