Svet
9 ogledov

Vsakič znova ugotovi, da je mrtev

Južnoafričan je porabil kar štiri leta, da je oblastem dokazal, da je živ. Šele potem je lahko dobil potni list, uredil registracijo avtomobila in spremenil status svoje žene, ki zdaj ni več "vdova".

Claude Pretorius je s tem popravljal birokratsko napako iz leta 2006, ko je odkril, da je "mrtev". Ko je poskušal urediti podaljšanje veljavnosti potnega lista, je namreč izvedel, da so ga v registraciji zabeležili kot pokojnega.

"Dejali so mi, da za potni list ne morem zaprositi, ker sem mrtev," je dejal prebivalec Johannesburga.

Vendar je kmalu dobil pisno izjavo policije, v kateri je pisalo, da je prišlo do napake. Zagotovili so mu novo identiteto, saj je šele tako lahko kupil avto. Ko je lani želel podaljšati registracijo, pa je ugotovil, da je znova "umrl".

"Kako je možno, da lahko opravim nakup avtomobila, ko pa moram poskrbeti še za vozniško dovoljenje in druge stvari, sem znova mrtev?" se sprašuje Pretorius, ki mu zakonito ni mogla pomagati niti žena, saj so jo oblasti razglasile za vdovo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.