Svet
1076 ogledov

Vse je bilo v dimu. "Soseda je prišla iz stanovanja in kričala."

požar Zagreb 24sata.hr
V torek nekaj pred 21. uro je v stanovanjskem bloku v Zagrebu izbruhnil požar, ki je zajel več stanovanj.

Eno stanovanje je v celoti uničeno, še v treh je nastala škoda, podatke zagrebških gasilcev navaja portal 24sata.hr. Policija je namreč v torek zvečer javila, da je bilo v požaru poškodovanih osem stanovanj. 

Stanovalce so evakuirali. "Slišal sem gasilce in videl, kako se iz stavbe vije dim," je za omenjeni portal dejal eden bližnjih stanovalcev. 

Požar je izbruhnil v četrtem nadstropju in se od tam razširil. Uničen je večji del strehe. Deli fasade, ki so odpadli s stavbe, so poškodovali dve v bližini stavbe parkirani vabili. 

Gasilci so požar pogasili okoli 23. ure. "Gasilci smo bili najprej obveščeni, da je zagorelo v kuhinji in ne da gori stanovanje. Kaj točno se je zgodilo, bo po ogledu povedala policija," so povedali gasilci, ki so čez noč ostali na kraju. 

Ena oseba naj bi bila poškodovana in so jo oskrbeli reševalci na kraju dogodka. 

"Povsod je bil dim, ognja nismo niti videli. Soseda, v katere stanovanju je zagorelo, je prišla iz stanovanja in kričala. Bila je v šoku. Hitro smo poklicali gasilce, a se je požar hitro razširil, in kot pravijo, povzročil veliko škode," je povedal eden evakuiranih stanovalcev.

Podobno pripovedujejo tudi drugi stanovalci. "Slišal sem krike na hodniku. Šel sem v četrto nadstropje, kjer je bilo vse v dimu. Sosed je poskušal požar pogasiti z gasilnim aparatom, a mu ni uspelo. Poklicali smo policijo in gasilce, ki so hitro prišli, a se je požar precej hitro razširil."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.