Svet
10 ogledov

"Vse je zravnano z zemljo"

tornado zda
1/6
EPA
Tornadi, ki divjajo po ameriškem srednjem zahodu, so zahtevali že več kot 20 žrtev.

Le dan potem, ko je okoli 30 tornadov v nedeljo po srednjem zahodu ZDA zahtevalo 18 smrtnih žrtev, so tornadi v ponedeljek sejali smrt tudi na jugu ZDA. Po prvih podatkih so zahtevali najmanj šest smrtnih žrtev v Alabami in eno v Misisipiju.

Ameriške televizije poročajo, da so bili tornadi v ponedeljek v Misisipiju, Tennesseeju, Alabami in Georgii tako veliki, da so jih lahko posneli sateliti iz vesolja. Brez elektrike je ostalo več tisoč odjemalcev v Kentuckyju in Alabami, od koder poročajo o najmanj šestih smrtnih žrtvah, upognjenih ali izruvanih daljnovodih, uničenih hišah in strehah ter prevrnjenih avtomobilih.

V Misisipiju pa je umrla voznica, ko je tornado njen avtomobil vrgel v zrak in ga zabil v tla. V isti državi grozijo tudi poplave.

Tornadi so v nedeljo najhuje prizadeli Arkansas, kjer so našteli najmanj 16 mrtvih, po eno življenje pa je ugasnilo tudi v Misisipiju in Oklahomi. Vremenoslovci napovedujejo, da se bodo tornadi nadaljevali še danes. Val tornadov prihaja na obletnico podobnega pred tremi leti, ko je 60 tornadov po Alabami zahtevalo 250 smrtnih žrtev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.