Svet
771 ogledov

Vsebina kebaba jih je šokirala

Prodaja kebaba v Franciji EPA
Doner Kebab sodi med najbolj priljubljeno hitro pripravljeno hrano širom Evrope. S predpisi je urejeno, da mora biti sestavljen iz mesa teletine, mlete govedine ali ovčjega mesa, začimb, jajc, čebule, mleka in jogurta. Kako je v praksi?

Vsebino Doner Kebaba, ki je v Nemčiji številka ena med hitro pripravljenimi obroki, je preverjala ekipa oddaje Markt nemške televizije NDR. Pod drobnogled so vzeli pet restavracij s takšno hrano v Hamburgu. Laboratorijski rezultati kebabov, ki so jih prodajali kot telečje, so presenetljivi.

V štirih od petih preverjenih kebabov so namesto predvidenega našli puranje meso, visok odstotek mletega mesa vprašljive kakovosti, skoraj mesnih odpadkov, in zdravju škodljiv natrijev glutaminat. Pod črto je preiskava pokazala, da 80 odstotkov obrokov, ki jih označujejo kot Doner Kebab to v resnici ni.

Rezultati so vzpodbudili nemške organizacije za zaščito potrošnikov, ki so zahtevale, da v lokalih jasno označijo sestavine kebabov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • Nerv 08:44 26.november 2016.

    Predlagam inšpekcijski pregled pri naših kebabarjih. Kakopak higiena jim je tuja... Haccap, higienski minimum, še enkrat v osnovno šolo, mogoče prvič?

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 06:43 26.november 2016.

    Za kebab obstaja tržna niša. Kebab iz svinjine!

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 06:43 26.november 2016.

    Za kebab obstaja tržna niša. Kebab iz svinjine!