Svet
7 ogledov

Vseh 136 potnikov na varnem

Južna pristajalna steza je zaradi nesreče zaprta. Žurnal24 main
Po pripovedovanju prič je boeing 777, ki je pristajal na londonskem letališču, letel zelo nizko. Pilot je želel letalo pripeljati do piste, a je moral zasilno pristati na travi.

Pilot je zasilno pristal na travnati površini londonskega letališča. Letalo je drselo po travi in se ustavilo na asfaltni površini. Na letalu so vidne poškodbe podvozja, krila in enega od motorjev. Takoj po pristanku so se iz letala spustile drče za evakuacijo, letalo pa so obkrožili gasilci in reševalna vozila.

Priča dogodka Neil Jones je povedal, da se je letalo "zelo, zelo nenavadno približevalo" letališču, motorji pa naj bi bili glasnejši kot navadno. "Pilot je na vsak način želel pristati. Letalo je priletelo na travo in v zrak je poletelo veliko zemlje. Pilot se je trudil, da bi letalo obdržal poravnano. Dobro je opravil."

Potniki na varnem
Predstavnik letališča je povedal, da je letalo zasilno pristalo ob 13.42 po slovenskem času. Vseh 136 potnikov so evakuirali z letala, trije med njimi so se lažje poškodovali. Potrdili so še, da ne gre za teroristično dejanje.

Dogodek se je zgodil ravno v trenutku, ko bi z letališča moralo vzleteti letalo, s katerim britanski premier Gordon Brown potuje na obisk na Kitajsko in v Indijo. Zaradi nesreče so njegov let prestavili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.