Svet
16 ogledov

Vsesplošni pretep na letalu

Španska policija je morala iz letala, ki se je v soboto pripravljalo na vzlet s Žurnal24 main
Španska policija je morala iz letala, ki se je v soboto pripravljalo na vzlet s Kanarskih otokov, odvesti okoli sto potnikov, ki so se zapletli v pretep. Incident naj bi povzročil kovček prtljage.

Do pretepa naj bi prišlo, ko so uslužbenci nizkocenovnega prevoznika Ryanair hoteli enemu od potnikov dodatno zaračunati zaradi pretežke prtljage, ta pa se je temu uprl. Potniku so se pridružili še njegovi prijatelji in prepir je prerasel v nasilno prerivanje, poroča španski časnik La Provincia.

S španskega notranjega ministrstva so sporočili, da se je pilot letala pripravljal na vzlet z letališča Guacimeta na otoku Lanzarote proti letališču Charleroi v Belgiji, zaradi pretepa pa je bil prisiljen na pomoč poklicati policijo. Od 168 potnikov jih je le 64 dobilo dovoljenje, da se ponovno vkrcajo na letalo, ostali so si morali poiskati drug prevoz, nekateri pa so prenočili na otoku.

Spomnimo, da Ryanair od 24. septembra 2007 za prtljago zaračunava 18 evrov, če v obe smeri letite z enim kosom prtljage, ki jo morate prijaviti. Ta kos naj nikar ne bo težji od 15 kilogramov, saj bo sicer vaša denarnica še nekoliko tanjša – Ryanair zaračunava osem evrov za vsak prekoračeni kilogram in tega se njihovi letališki uslužbenci precej strogo držijo.

"Revolucionarne" ideje Ryanaira

Michael O'Leary, šef nizkocenovnega letalskega prevoznika, je pred dobrim letom in pol dejal, da bodo v prihodnosti na nekaterih poletih odstranili zadnjih nekaj vrst sedežev. Potnikom bo tako omogočeno sedenje na barskih stolčkih, ki bodo podobni tistim, na katerih sedite v jedilnih vagonih na vlakih. Na poletih, ki bodo trajali manj kot uro in pol, pa bodo omogočena celo stojišča.

Ogromno slabe volje pa je povzročila že tako imenovana "debela taksa", po kateri so morali težji potniki plačati več. Podobnih odzivov je bil deležen tudi načrt zmanjšanja števila stranišč na letalih in zaračunavanja opravljanja velike ali male potrebe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.