Svet
25040 ogledov

Vsi norijo za "Evropskimi Maldivi"

Reka Verzasca Facebook
Reke turistov zaradi objave na Facebooku. Meščani godrnjajo.

Prijatelja Marco Capedri in njegov prijatelj Federico Sambruni sta na Facebooku objavila posnetek, ki prikazuje, kako se v družbi dveh deklet kopata v kristalno čisti vodi reke Verzasca, v katero so razigrani skakali s kanjona.

Atraktivni prizori so posneti na lokalici, kot sta omenila prijatelja, le uro vožnje od Milana in 45 minut od Vareseja. Video je dosegel že več kot 2,6 milijonov ogledov, zato ne preseneča, da so meščani bližnjega Lavertezza v Švici doživeli pravo poplavo turistov, željnih doživetja "evropskih Maldivov".

Mnogi bi se veselili nad učinkom posnetka, kar se ni zgodilo v primeru teh meščanov, ki obtožujejo turiste, da so njihovo mirno in idilično dolino spremenili v "stranišče na odprtem", da "tekajo po ulicah napol goli" in podobno.

Župan mesta Lavertezze Roberto Bacciarini je za italijansko La Repubblico izjavil, da je posnetek resda storil "izjemen posel" glede privabljanja turistov, a da bi avtor lahko pozval prišleke, da "parkirajo na ustrezna mesta in se tudi sicer obnašajo v skladu z lokalnimi pravili".

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • peromornar 14:08 28.julij 2017.

    "miki 1234", se strinjam. Poleg tega je to "viralno" sr....e že preseglo vse mere dobrega okusa. Zeeelo pomembno je da smo "in", da smo "trendi", da vrtimo te butaste telefone po rokah in ustvarjamo take posnetke. Navaden tolmun nekje v ...prikaži več rovtah in to so sedaj "maldivi"? Saj niso krivi novinarji žurnala24, oni itak samo prepisujejo od drugih.

  • Papaja Popi 08:39 28.julij 2017.

    V primerjavi z tem, je naša dolina Soče neprimerljivo boljša. Pa še kakšen kraj v Sloveniji bi se našel - Kolpa na primer je več kot čudovita. Izvir Krke pa še in še.

  • miki1234 07:24 28.julij 2017.

    Pustimo bo robu članke in kakovost pisanja. Ampak resno "Evropski Maldivi" ? Se vidi, da nihče pri zurnalu še ni videl Maldivov od daleč in očitno tudi poklikati po internetu niso sposobni, sicer ne bi prišli do tako neumne primerjave ...prikaži več v naslovu članka ...