Svet
11 ogledov

Vsi oboleli iz Savdske Arabije

Virus sars Shutterstock
V Veliki Britaniji je umrl državljan Katarja, potem ko se je okužil s koronavirusom, podobnim sarsu, so v četrtek sporočili iz londonske bolnišnice.

Bolnik iz Katarja s hujšo boleznijo dihal, ki je bila posledica okužbe s koronavirusom, je umrl 28. junija, je povedala predstavnica bolnišnice Guy's and St. Thomas. 49-letnika so septembra sprejeli v bolnišnico v katarski Dohi, nekaj dni kasneje pa so ga prepeljali v Veliko Britanijo. Preden je zbolel, je obiskal Savdsko Arabijo.

Virus odkrit ravno pri moškemu iz Savdkse Arabije

Sev koronavirusa, imenovan MERS-CoV, so prvič odkrili lani pri moškem iz Savdske Arabije. Primere okužb z omenjenim virusom so po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) doslej odkrili tudi v Franciji, Jordaniji, Katarju, Združenih arabskih emiratih, Nemčiji, Tuniziji, Veliki Britaniji in Italiji.

Po zadnjih podatkih, ki jih je WHO objavila 26.junija, so po vsem svetu potrdili 77 okužb, smrtnih žrtev od septembra dalje pa 40. Okuženi so bili večinoma z območja Bližnjega vzhoda ali pa so se pred kratkim od tam vrnili.

Komentarjev 1
  • URIAH HEEP 16:23 04.julij 2013.

    Uuuuu, spet bo epidemija in se bo treba cepit z cepivi ki so pravzaprav v najboljšem primeru neučinkovita, drugače pa strupena.