Svet
8794 ogledov

"Vsi so bili krvavi, le on ne, a umrl je prav on"

Hrvaška policija Pixell
Lastnik lokala, v neposredni bližini tistega, v katerega je nekaj pred polnočjo treščil avtomobil, je spregovoril o dogodku.

V lokalu v hrvaškem kraju Labin je v soboto nekaj pred polnočjo prišlo do hude nesreče. 28-letna voznica, ki je vozila pod vplivom alkohola, je zaradi neprilagojene hitrosti z avtomobilom zadela v pločnik, nakar je njeno vozilo odbilo na drugo stran ceste, kjer je prebila kovinsko konstrukcijo terase lokala in priletela v skupino gostov. 

Moški, star 34 let, je zaradi hudih poškodb umrl. 32-letna ženska in 31-letni moški sta huje poškodovana, 27-letna ženska in 29-letni moški pa lažje. 

"Ivan je bil pod avtomobilom, drugi so ležali ob strani. V tistem trenutku ga sploh nisem prepoznal, saj sem bil v šoku zaradi vsega. Če bi ga, vprašanje, ali bi ostal tako priseben," je za Jutarnji.hr dogajanje opisal lastnik sosednjega lokala. Moški, ki je ležal na strani je imel zlomljeno kost, ženska zlomljeno nogo in okrvavljeno glavo. "Osredotočil sem se nanju, Sanjin pa je bil z Ivanom. Na Ivanu ni bilo kaplje krvi. Sanjin ga je budil, odprl je oči in se pogovarjal. Takrat nismo vedeli, kako resne so njegove poškodbe."

Reševalci in gasilci so bili hitro na kraju nesreče. Voznica je skupaj s sopotnikom v avtomobilu sedel še deset do petnajst minut. "Bila je v šoku. Ročno zavoro je imela zategnjeno in nekajkrat sem ji moral reči, naj jo spusti, da smo lahko umaknili avto. Nisem bil pozoren na to, ali je bila pijana ali ne, z njo se nisem niti ukvarjal, ker so bili moja prva skrb ranjeni," je povedal in se zahvalil vsem, ki so se odzvali prisebno. Okrcal pa je vse tiste, ki so, namesto da bi pomagali, iz žepov vlekli telefone in fotografirali. 

Policija je voznico pridržala. Proti njej je stekel kazensko postopek. 

Pokol v Zagrebu, policija Istra Svet V lokal trčil avtomobil, ena oseba mrtva

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.