Svet
7 ogledov

Vstop dovoljen le devicam

Indijke so "ustrezne" za poroko le, če so nedolžne. Žurnal24 main
V indijskem kraju Mandhya Pradesh so izbruhnili nemiri, potem ko so oblasti 151 deklet prisilile, da so opravile test nedolžnosti, sicer jim ne bi dovolili poroke.
"Sprva sem zavrnila test, potem pa mi je policist rekel, da me ne bodo spustili v prostor, kjer opravljajo poroke, če me zdravnik ne bo razglasil za ustrezno. Edini način, da te razglasijo za ustrezno, pa je, da te zdravnik pregleda ... Zdravnik me je nato pregledal. Uporabil je roke," je povedala ena izmed nevest.

Opozicijske stranke in skupine za pravice žensk so ogorčene, saj gre za očitno poniževanje žensk. Predstavniki oblasti sicer trdijo, da so morala dekleta opraviti "le" test nosečnosti, vendar je že dolgo znano, opozarjajo nasprotniki takšnega poniževanja, da je tudi test nedolžnosti obvezen.

Država plača stroške poroke
Država je uvedla test nosečnosti in nedolžnosti, ker revnim ljudem plača poroko, zato morajo neveste izpolnjevati vse standarde.

Gre za socialno shemo, ki so jo uvedli leta 2006. Poroka v Indiji je namreč tako draga, da se revnejši zadolžijo do smrti. Država tako paru odšteje nekaj manj kot 100 evrov, kar je za revne Indijce pravo bogastvo.

Do zdaj je država plačala približno 90 tisoč porok in večina nevest je morala skozi ponižujoča testa nosečnosti in nedolžnosti. Izjema so vdove in ženske, ki jih je mož zapustil.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.