Svet
5394 ogledov

Vstopil v kavarno in začel streljati, med mrtvimi prijateljica premierke

Italija streljanje kavarna Fidene Profimedia
V streljanju v kavarni v Rimu so umrle tri ženske, ena oseba je v kritičnem stanju.

V eni od kavarn v okrožju Fidene je v nedeljo potekal sestanek hišnega sveta enega tamkajšnjih blokov. Med sestankom je v kavarno vstopil 57-letni osumljenec. Zavpil naj bi, da bo vse postrelil, nato pa začel streljati, je za časnik La Repubblica dejala podpredsednica hišnega sveta Luciana Ciorba. Napadalca naj bi še pred prihodom policije obvladali prisotni v kavarni. 

Napadalec je ustrelil tri ženske, italijanski mediji navajajo, da gre za Nicoletto Golisano, Elisabetto Silenzi in Sabino Sperandio. Ranjeni naj bi bili še dve ženski in dva moška, stanje enega od njih je kritično. 

Na napad se je že odzvala italijanska premierka Giorgia Meloni. V napadu je umrla njena dobra prijateljica Nicoletta Golisano. »Nicoletta je bila zaščitniška mati, iskrena in obzirna prijateljica, obenem močna in krhka ženska. Toda predvsem je bila profesionalka z izjemnim občutkom dolžnosti. Nicoletta je bila moja prijateljica,« je zapisala Meloni. 

Napadalec naj bi pištolo, ki jo je uporabil, ukradel na enem od strelišč. Meloni je povedala, da so strelišče zaprli in ga preiskujejo. 
Policija za zdaj še ni sporočila, kaj naj bi bil motiv za dejanje. Najverjetneje ni šlo za politično motivirano dejanje. Kot navajajo italijanski mediji, naj bi osumljenec bil že dlje časa v sporu s preostalimi člani hišnega sveta. Kaj naj bi bilo jabolko spora, še ni jasno. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Fredi34 11:00 12.december 2022.

    Narodnost napadalca neznana, ali se jo skriva?