Svet
4 ogledov

Vstopil v šolo in začel masaker

(Foto: iStockphoto)
1/10
Žurnal24 main
V Riu je moški, ki je bil domnevno oborožen s pištolo, pobil okrog 12 ljudi, in nato sodil še sebi. "To je bil masaker," je povedal Roni de Macedo, eden izmed gasilcev, ki so bili prvi na kraju tragedije.
Video si lahko ogledate tukaj.

V osnovni šoli v Riu de Janeiru je moški po prvih podatkih ubil okrog 12 otrok, nato je sodil še sebi. Po poročanju očividcev se je streljanje začelo pred šolo, ko je moški enega dečka ustrelil v glavo, drugega pa v roko.

Po poročanju očividcev je moški nato vstopil v šolo, si v drugem nadstropju izbral učilnico ter začel streljati na otroke stare od 11 do 13 let. Pohod je nadaljeval tudi v druge ućilnice in v čitalnico.

Po spopadu s policisti si je napadalec, katerega motiv še ni znan, sodil sam.

"To se dogaja le v ZDA"
"To je bil masaker," je za Guardian povedal Roni de Macedo, eden izmed gasilcev, ki so bili prvi na kraju tragedije. "Kri je po stenah, na tleh, na stolih. Mislim da je mrtvih okrog 15 do 20 ljudi."

Galerijo pretresljivih posnetkov pred šolo si lahko ogledate tukaj.

Oče deklice, ki obiskuje omenjeno osnovno šolo, je  pretresen: "Videl sem ogromno ranjenih otrok in slišal najmanj 30 strelov. V šoli je bila tudi moja hči." Kot je povedal, je šola veljala za mirno šolo. "Slišal sem strele in še več strelov. Poskušal sem iti v šolo, a streli niso prenehali, jaz pa tudi nisem iz železa," je pojasnil 44-letni poštar  Hercilei Antunes, ki živi nasproti šole.

Ena izmed prič je za Guardian povedala, da je v osnovni šoli Tasso da Silveira na zahodu Ria mrtvih ali pa hudo ranjenih 15 do 20 otrok. Število žrtev  lahko še naraste, saj je kar nekaj otrok v kritičnem stanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.