Svet
61773 ogledov

Vučić Fajonovi: "Izjavi se vsi smejijo, a tega ne povedo v obraz"

Tanja Fajon Saša Despot
Srbski mediji se po volitvah na Hrvaškem sprašujejo, kakšen bo zdaj odziv Tanje Fajon.

Tanja Fajon je po volitvah v Srbiji dejala, da je bila to "najnižja udeležba od leta 2000", opozorila pa je tudi na "dramatično spremembo v sestavi parlamenta, v katerem bo imela zdaj dvotretjinsko večino ena lista"

V Srbiji je del politike bojkotiral volitve, vrstili so se številni pozivi k neudeležbi. Na koncu se je na volišča podalo 48,93 odstotka volivcev. Z več kot 60 odstotki glasov pa je zmagala stranka Aleksandra Vučića

Vučić, ki se je konec junija mudil v Evropskem parlamentu, je v odgovor na kritike Fajonove dejal, da je bila Fajonova izbrana z veliko manj glasovi, saj je bila volilna udeležba nekaj več kot 28-odstotna. "Smejejo se jim vsi, samo tega jim nočejo povedati v obraz, vsem, ki govorijo, da je udeležba, nižja od 50 odstotkov majhna, in to v času korone," je dejal Vučić. 

Srbski mediji se sprašujejo, kako se bo Fajonova odzvala v primeru volitev na Hrvaškem. Na včerajšnjih parlamentarnih volitvah je bila namreč tudi na Hrvaškem volilna udeležba nižja od 50 odstotkov, natančneje 46,85-odstotna. Srbski mediji ocenjujejo, da je to dokaz, da je demokracija v Srbiji na višjem nivoju kot na Hrvaškem.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 53
  • johan12 20:41 20.julij 2020.

    Neverjetno kakšni norci preplavljajo forume.

  • Avatar ovca
    ovca 15:48 08.julij 2020.

    Ajoj,Fajonki ocitajo kratek spomin,belosucni imajo pa se krajsega. Res je kriza 🤮🤮🤮🤮

  • Laznivi 07:28 08.julij 2020.

    Tej drzavi je usojeno da ima dezurnega norcka za klatenje neumnosti in osramovati narod pred svetom ,ravno smo se resili kljukastega norcka pa imamo ze drugo ki ne zna steti do pet.