Svet
1419 ogledov

Vučić: "Milošević je bil veliki voditelj"

Aleksandar Vučić, Obisk na Kosovu Epa
Odzivi na besede srbskega predsednika Vučića, ki jih je izrekel med obiskom Kosova.

V EU ne sme biti prostora za hvalo tistih, ki so podpirali politike, ki so povzročile desetletje trpljenja in bede na Zahodnem Balkanu, so danes poudarili v EU v odzivu na besede srbskega predsednika Aleksandra Vučića, da je bil Slobodan Milošević "veliki voditelj".

V EU poudarjajo, da bodo sprava in dobri sosedski odnosi mogoči le z zavrnitvijo politik preteklosti, ki so povzročile desetletje trpljenja in bede Zahodnemu Balkanu.

"Ne sme biti prostora za dvoumnost ali hvalo tistih, ki so podpirali te politike ali dejanja," je poudarila govorka visoke zunanjepolitične predstavnice unije Federice Mogherini, Maja Kocijančič.

Ob tem je spomnila na jasne sodbe domačih in mednarodnih sodišč ter da so sprava in dobri sosedski odnosi bistvena vrednota EU. "Vsi partnerji v regiji imajo jasno evropsko perspektivo in morajo podpirati ta načela," je opozorila.

Kocijančičeva je spomnila tudi na besede predsednika komisije Jean-Clauda Junckerja, da nacionalizem ni še nikdar rešil problemov, temveč jih je zgolj ustvarjal.

Vučić je v nedeljskem govoru na Kosovu, ki velja za enega njegovih najpomembnejših, med drugim izpostavil, da je bil Milošević "veliki voditelj". Obenem je bil sicer kritičen, da njegove želje niso bile realne in da so Srbi te iluzije drago plačali.

Blokada, Kosovo Napeto Svet Vučić na Kosovu: Blokade, slišijo se rafali

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Žurnalček 11:22 11.december 2018.

    Ti si idiote za 30cm večji !

  • Ivan71 18:18 12.september 2018.

    Halo,za nijanso?!No ja če je 50 milijonov pobitih za nekoga nijansa,potem,da.Sicer pa je bil tip totalni idijot,soditi bi mu bilo treba v lastni državi,ne v Hagu,Vučič pa v bistvu ni kaj prida boljši,le modernejše šole je končal.Ideologija ista in vsepovsod,v ...prikaži več vse banana republikah bivše skupne države,z izjemo Slovenije (na srečo).Juncker ima prav,nacionalizem nikoli ni prinesel nič dobrega in nikoli ne bo.

  • Tupamaros 18:19 10.september 2018.

    Glede na vsebin je bil Dolfe za nijanso večji.