Svet
10 ogledov

Vulkan spet zaprl letališče

Žurnal24 main
Islandski ognjenik Eyjafjallajökull, pepel iz katerega je pred mesecem dni ohromil letalski promet po Evropi, je znova začel intenzivneje bruhati. Zaradi pepela že zaprli letališče Keflavik.

Vulkanski prah znova sega več kot devet kilometrov visoko, zaradi njega pa so danes že zaprli mednarodno letališče Keflavik v Réykjaviku.

Po ocenah policije, ki patruljira v bližini, je dejavnost ognjenika trenutno skoraj enako intenzivna kot ob začetku izbruha 14. aprila. Vidljivost na jugu Islandije je zaradi pepela zmanjšana na manj kot dva metra.

Prebivalci območja v bližini ognjenika po navedbah portala Visir.is zaradi vulkanskega prahu ostajajo v zaprtih prostorih, nekateri pa so odpotovali k sorodnikom na drugem koncu Islandije.

Veter oblak vulkanskega pepela odnaša proti zahodu, vremenoslovci pa napovedujejo, da se bo smer vetra spremenila, tako da bo prah zaneslo južno od Islandije proti Škotski in Ferskim otokom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.