Svet
13 ogledov

"Vzgajam jih v naciste"

V družinski dom Cynthie Keene ni dovoljen vstop Afroameričanom, svoje najmlajše Žurnal24 main
Cynthia Keene iz Springfielda v Missouriju je kakor vsaka mati ponosna na svojih pet otrok, ki jih vzgaja v nacističnem duhu. Uniforme, disciplina, plakati Adolfa Hitlerja so družinski vsakdan.

Ko na prvi pogled povsem normalna mati zaviha rokave in pokaže številne tetovaže, med katerimi prevladujejo svastike in nacistični simboli, postane povsem jasno, da je Cynthia kilometre daleč od tradicionalnega pojma mamice. Svoje otroke vzgaja v duhu nacistične ideologije.

Keeneovi so sicer le ena izmed mnogih družin, ki se v vedno večjem številu pridružujejo rasistični organizaciji Nacionalno socialistično gibanje (National Socialist Movement  – NSM). Njeni člani idealizirajo Adolfa Hitlera in so prepričani, da se holokavst ni zgodil, obenem pa želijo iz Združenih držav Amerike deportirati vse prebivalce, ki niso bele polti.

"Ponosna sem na otroke in njihova prepričanja. Mislim, da bi morali izseliti vse nebele ljudi in močno upam, da se bo to nekoč tudi zgodilo," je zatrdila Cynthia, ki ni zaposlena in ima posledično ogromno časa za nacistične aktivnosti. Pet otrok ima s kar tremi moškimi.

"Uniforme nam dajejo občutek enotnosti"
Najstarejša otroka, 23-letni Brad in 17-letna Ariana, sta že nekaj let včlanjena v NSM. "Vem, da se nam bodo pridružili številni mladi, katerim bomo uspeli vsaditi ista prepričanja," je zatrdila Cynthia, ki ima v organizaciji čin desetnice. "Čini nam dajejo občutek enotnosti in skupnosti, obenem pa mlade motivirajo pri napredovanju," še dodaja mati, ki na nacistična srečanja pelje tudi svoja najmlajša otroka, 14-letnega Ravena in 12-letno Arien.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.